Κλειστός κάθε βράδυ από τις 22:00 ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά

Κλειστός θα είναι πλέον, κάθε βράδυ, ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά από τη διασταύρωση «ΤΣΟΥΚΑΛΑ» έως και τον κυκλικό κόμβο της παραλίας, μετά και την απόφαση που ελήφθη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη στο νησί μας.
Η σχετική ανακοίνωση για τα έκτακτα μέτρα οδικής κυκλοφορίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, την οποία υπογράφει ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεόδωρος Τσάτσαρης έχει ως εξής:
«Στη Ζάκυνθο, σήμερα την 21η Ιουλίου 2021, ημέρα Τετάρτη ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, Θεόδωρος Τσάτσαρης, Αστυνομικός Διευθυντής, έχοντας υπόψη
1.Το άρθρο 52-1,2 και 6 του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/07 «Περί Κυρώσεως Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» και ισχύει.
2.Το υπ’ αριθμ. οικ. 57203/9948 και 20/07/2021 έγγραφο Π.Ε. Ζακύνθου
3.Την ανάγκη επιβολής περιοριστικών μέτρων προσωρινά, με σκοπό την τήρηση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid -19.
4.Το γεγονός ότι στον Κεντρικό δρόμο του Λαγανά συγχρωτίζονται πολλά άτομα σε μικρότερες και μεγαλύτερες ομάδες, κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους ραγδαίας διασποράς του κορωνοϊού Covid -19, σύμφωνα με το αναγραφόμενο στην παράγραφο 2 του παρόντος, έγγραφο.
Αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
Απαγορεύουμε από την 21η Ιουλίου 2021 έως και την 31η Αυγούστου 2021 και κατά τις ώρες 22:00 έως 05:00:
Την κυκλοφορία, τη στάση και στάθμευση κάθε τροχοφόρου οχήματος:

Α. Επί της κεντρικής οδού Λαγανά, από τη συμβολή της στη διασταύρωση «ΤΣΟΥΚΑΛΑ» έως και τον κυκλικό κόμβο της παραλίας Λαγανά.
Β. Ομοίως και επί της ανώνυμης δημοτικής οδού από τη συμβολή της με την Κεντρική οδό Λαγανά, έως και τη συμβολή της με την ανώνυμη δημοτική οδό «ΒΕΖΑΛ».
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διενεργείται μέσω των ανώνυμων δημοτικών οδών που βρίσκονται προ της διασταυρώσεως «ΤΣΟΥΚΑΛΑ» και της ανώνυμης δημοτικής οδού «ΒΕΖΑΛ» αντίστοιχα.
Άρθρο 2

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται με τις διατάξεις του άρθρου 6 Ν. 2696/1999 όπως τροποποιήθηκε με Ν. 3542/07 «Κ.Ο.Κ.» και ισχύει.
Η εφαρμογή (εκτέλεση» της παρούσας ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ζακύνθου.
Άρθρο 3
Της παρούσης εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης καθώς και τα οχήματα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο