Σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση και στα Πηγαδάκια | Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

gargalianoionline.gr

Όλο και αυξάνονται οι τοπικές κοινότητες που εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την υδροδότηση. Μετά το Καλαμάκι και τον Αγγερικό και οι κάτοικοι των Πηγαδακίων καταγγέλλουν ότι δεν έχουν καθόλου νερό με τον πρόεδρο του Τ.Σ. να εξηγεί τους λόγους που το πρόβλημα έχει οξυνθεί αυτή τη στιγμή.

«Εμείς έχουμε μια γεώτρηση που δίνει στον Αλυκανά, στα Γερακαρία και στην Καλλιθέα και δεν φτάνει να δώσει νερό. Εμείς παίρνουμε, αλλά δεν είναι αρκετό. Έχουμε ανά δεύτερη μέρα και παίρνουμε μικρή ποσότητα», τονίζει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Διονύσης Βερτζάγιας, ο οποίος σημείωσε ότι συνεργείο της ΔΕΥΑΖ πήγε στο χωριό για να επισκευάσει κάποιες βλάβες, αλλά και πάλι δεν λύθηκε το πρόβλημα. «Αν είχαμε περισσότερους τουρίστες φέτος, τι θα γινόταν; Υπάρχει πρόβλημα με το νερό. Έχουμε πει για την γεώτρηση ότι πρέπει να γίνει μια ακόμα δίπλα. Το πρόβλημα μας είναι ότι στο Γερακαρίο υπάρχουν γεωτρήσεις και μπορούν να δώσουν πολύ νερό, αλλά περιμένουν από τα Πηγαδάκια». Η δική μας γεώτρηση δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό είναι το ζήτημα. Τώρα πρέπει να ποτίζουμε και τις καλλιέργειες. Πέρσι δεν είχαμε τόσο έντονο πρόβλημα».


Τα παράπονά του εξέφρασε και ο κ. Ανδρέας Γκούσκος, κάτοικος του χωριού.
«Εν έτει 2021 μέσα στο κατακαλόκαιρο, στερούνται άνθρωποι βασικά αγαθά όπως είναι το νερό. Αυτό είναι κατάντια. Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη θα έπρεπε να παραιτηθούν… χθες. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Δεν μπορεί να έχει κάποιος την απαίτηση να κουβαλήσουν νερό από κάποια βρύση ή να φωνάζουν τον κάθε ιδιώτη να φέρνει νερό. Δεν είναι μόνο τα Πηγαδάκια που αντιμετωπίζουν θέμα, αλλά και το μισό νησί. Ο πρόεδρος του χωριού κάνει ότι μπορεί, αλλά από εκεί και μετά συναντάμε αδιαφορία».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο