Τ.Σ. Γαϊτανίου: «Χάσανε το φιλότιμο μαζί με τα αυγά και τα καλάθια»

•Ανακοίνωση – διαμαρτυρία του πρόεδρου του Τ.Σ., Γιάννη Δεμέτη. Καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τα προβλήματα του χωριού.

Μία ακόμα ανακοίνωση – καταγγελία, την τρίτη κατά σειρά, εξέδωσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γαϊτανίου, Γιάννης Δεμέτης, ο οποίος τονίζει ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί για τα προβλήματα της κοινότητας. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως παρά τις συνεχείς προσπάθειες που έκανε για να έρθει σε επαφή με τον Αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα και για τα έργα που έχει ανάγκη το χωριό, εισέπραξε αδιαφορία. Αυτή τη φορά, ο κ. Δεμέτης αναφέρει ποια ήταν η στάση της δημοτικής αρχής σχετικά με τα οδικά έργα (ασφαλτόστρωση) τα οποία «προγραμματίστηκαν», αλλά τελικά δεν έγιναν…


Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Υποχρεωνόμαστε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη ότι οι δρόμοι στο Γαϊτάνι είναι κατεστραμμένοι, παρά τις προσπάθειές μας για την επισκευή τους.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν σημειώνουμε πως ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Αρετάκης, μας είχε ζητήσει να του προτείνουμε τρία έργα, ώστε να τα υλοποιήσει άμεσα.
Τόσο στο πρώτο τεχνικό πρόγραμμα, όσο και στο δεύτερο, ζητήσαμε να υλοποιηθούν τα εξής έργα: Α) Διαπλάτυνση δρόμου Ζώη και ηλεκτροφωτισμός. Β) Ασφαλτόστρωση δρόμου Σολωμού μέχρι το φανοποιείο και συνέχεια από νηπιαγωγείο έως και το πίσω μέρος του νοσοκομείου. Γ) Ασφαλτόστρωση δρόμου από στενό Πάστρα έως και το συνεργείο Σαρακίνη.
Δυστυχώς, έχουν περάσει δύο χρόνια και τίποτα από αυτά δεν υλοποιήθηκε!
Το θέμα το είχαμε συζητήσει πολλές φορές και στο Τοπικό Συμβούλιο Γαιτανίου, στο οποίο ερχόταν ανελλιπώς ο πρώην Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Κουτσογιάννης, τον οποίο και ευχαριστούμε.
Να τονίσουμε πως εμείς δεν έχουμε μάθει να… λιβανίζουμε κανέναν, όμως ήταν κάτι σημαντικό η παρουσία του τέως Αντιδημάρχου στο χωριό μας διότι υπήρχε ένα ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια ήρθε η περιβόητη μετεγγραφή του κυρίου Χρήστου Πάστρα, τον οποίο ο Δήμαρχος τον όρισε Αντιδήμαρχο. Αρχικά χαρήκαμε και είπαμε δόξα τω Θεώ που θα υπάρχει ένας Αντιδήμαρχος με ρίζες γαϊτανιώτικες. Άρχισα, σαν πρόεδρος του χωριού, να τον παίρνω τηλέφωνο και να του ζητάω να κάνει μια επίσκεψη στην περιοχή μας για να του γνωστοποιήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν. Τον κάλεσα καμιά δεκαριά φορές, μου έλεγε πως θα έρθει, αλλά παρέμενε άφαντος! Μια μέρα συναντηθήκαμε έξω από το Δήμο Αρκαδίων και του ξαναείπα πως ακόμη τον περιμένουμε στο Γαϊτάνι. Μου απάντησε πως είμαι… παραπονιάρης και αποχώρησε! Συνέχισε δηλαδή να μας δουλεύει ψιλό γαζί!
Φτάσαμε στις 10 Μαΐου και ώρα 6 το απόγευμα όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον εργολάβο, κ. Σπύρο Αγαλιανό. Πρόεδρε μου λέει έχω την υποχρέωση να σε ενημερώσω πως αύριο (11 Μαΐου), στις 12 το μεσημέρι, ρίχνουμε πίσσα πίσω από το φανοποιείο του Σολωμού. Μου ζήτησε να συναντηθούμε το πρωί και να το δούμε μαζί. Όντως πήγαμε στο σημείο και μου ανέφερε πως το κομμάτι του συγκεκριμένου δρόμου το έχουν περπατήσει με τον Δήμαρχο.
Ο κύριος Αρετάκης όμως, είχε κόψει τελείως το σημείο «Άγιο Πνεύμα-Νηπιαγωγείο» και κάποια άλλα πιο μικρά σημεία. Επίσης, είχαν αποφασίσει να ρίξουν άσφαλτο στο μισό δρόμο από Πάστρα μέχρι φανοποιείο Σαρακίνη. Εν τω μεταξύ, η πίσσα θα έπεφτε πάνω στα χόρτα που ήταν ένα μέτρο!
Άρχισαν την επόμενη ημέρα να ρίχνουν πίσσα παρουσία μου. Κάποια στιγμή εμφανίζεται ο κύριος Πάστρας και άρχισε να τραβάει φωτογραφίες.
Πήγα κοντά του και μου λέει «εντάξει πρόεδρε». Τι εννοείς εντάξει του απάντησα και άρχισα να του αναφέρω τα 30 και πλέον έγγραφα που είχαμε κάνει σαν Τοπικό Συμβούλιο για τον συγκεκριμένο δρόμο. Αποκρίθηκε πως δεν δίνουν σημασία σε έγγραφα και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Του διαμαρτυρήθηκα για τις κακοτεχνίες αφού η πίσσα έπεφτε πάνω στα άκοπα χόρτα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά σε αρκετό κόσμο.
Έβαλε το κεφάλι κάτω και έφυγε. Μετά από μισή ώρα περίπου ήρθε ο εργολάβος σε εμένα και με ενημέρωσε πως τελικά δεν θα ρίξει πίσσα στο δρόμο Πάστρα-Σαρακίνη γιατί ο κύριος Πάστρας του είπε πως το κομμάτι αυτό το είχαν περάσει στον Ιανό και δεν το γνώριζε ο Δήμαρχος, που είχε δώσει εντολή να ασφαλτοστρωθεί.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον κύριο Αρετάκη, αλλά δεν κατόρθωσα να τον βρω.
Αυτός είναι ο κύριος Πάστρας που προεκλογικά διατυμπάνιζε το φιλότιμό του, αλλά δυστυχώς το έχασε κάπου στο δρόμο!
Ακόμη περιμένουμε να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος Πάστρα-Σαρακίνη, που σημειωτέον ενώνει τον Δήμο Αρκαδίων με το νοσοκομείο, καθώς και την εκκλησία του χωριού μας με τον κεντρικό δρόμο του Λούτα.
Κλείνοντας, ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς δεν γλύφουμε κανέναν. Είμαστε ένα δυναμικό Τοπικό Συμβούλιο και τους παρακαλούμε να δώσουν σημασία στις ανακοινώσεις μας. Με τον τρόπο αυτό τους έχουμε δώσει μια μικρή περίοδο χάριτος. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι διεκδίκησης για τη δρομολόγηση λύσεων στα απολύτως δίκαια αιτήματά μας.
Είναι η τρίτη ανακοίνωση που βγάζουμε σε μικρό χρονικό διάστημα, όχι γιατί ζητάμε κάποια «προσωπική χάρη» ή ρουσφέτι, αλλά γιατί επιθυμούμε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών μας στο Γαϊτάνι. Δεν θα παίξουμε άλλο»…

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο