Κρ. Αρσένης: «5 ψέματα Θεοχάρη προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια για τη Ναυάγιο Α.Ε.»

«Δυστυχώς, το Ναυάγιο και η Ζάκυνθος είναι τα πειραματόζωα»

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης για την Ναυάγιο Α.Ε. ενώ στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Τουρισμού ψεύδεται και πως «τώρα που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εντόπισε παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα για κάθε εμπλεκόμενο στην αγοραπωλησία, καθώς αυτή αφορά στη γη 200 οικογενειών και η αγοραπωλησία έγινε ερήμην τους, η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και βρίσκει έναν άλλο τρόπο για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα, φτιάχνοντας τη Ναυάγιο ΑΕ και δίνοντας τη δυνατότητα για απαλλοτριώσεις όλων των γειτονικών περιοχών και τη δόμηση της περιοχής».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής, αναφέρεται: «Για την ασφάλεια των πολιτών προχωράει σε ΣΔΙΤ και Ειδική Πολεοδόμηση στην αναδασωτέα περιοχή και σημαντικό αρχαιολογικό τόπο στην παραλίας του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.
Ψέμα 1ο: Αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η πρόσβαση στην παραλία Ναυάγιο.
Αλήθεια: Η πρόσβαση γίνεται όπως πάντα δια μέσου θαλάσσης.
Ψέμα 2ο: Όποιος επισκέπτεται την παραλία δια θαλάσσης παραβιάζει τη σχετική απαγόρευση του Δήμου.
Αλήθεια: Η απαγόρευση δεν αφορά στην επίσκεψη δια θαλάσσης.
Ψέμα 3ο: Η τοπική κοινωνία χαιρέτησε την πρωτοβουλία Ναυάγιο Α.Ε.
Αλήθεια: Μέσα από τα σχόλια της διαβούλευσης αποδεικνύεται η εναντίωση της τοπικής κοινωνίας στο νομοσχέδιο.
Ψέμα 4ο: Τα κάνουμε όλα για το καλό της Ζακύνθου.
Αλήθεια: Ακόμα και η έδρα της Ναυάγιο Α.Ε. θα είναι στην Αθήνα.
Ψέμα 5ο: Αν δεν γίνει Ναυάγιο Α.Ε. θα πάρει το κύμα το ναυαγισμένο πλοίο στην παραλία.
Αλήθεια: Καμία σχέση δεν έχει με τη συντήρηση ενός ναυαγισμένου πλοίου η ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ, η πολεοδόμηση μέσω Ειδικού Σχεδίου Πολεοδόμησης και η παρέκκλιση από τη δασική νομοθεσία.


Κλείνοντας μετά το πέρας της συζήτησης ο κ. Αρσένης δήλωσε ότι «Είναι προφανές ότι ούτε για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, ούτε για τη συντήρηση του ναυαγισμένου πλοίου μηχανεύονται την ιδιωτικοποίηση της παραλίας Ναυάγιο στη Ζάκυνθο με την δημιουργία ιδιωτικής εταιρείας με έδρα την Αθήνα, την ιδιωτική πολεοδόμηση της περιοχής κατ’ εξαίρεση της κείμενης νομοθεσίας όσον αφορά στην προστασία των δασών και τους όρους δόμησης. Μέχρι πρόσφατα -και προσωπικά ο κ. Θεοχάρης- ζητούσαν να υλοποιηθεί η επένδυση του εμίρη του Κατάρ στο 14% της έκτασης της Ζακύνθου, συμπεριλαμβανομένης και της παραλίας Ναυάγιο. Τώρα που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εντόπισε παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα για κάθε εμπλεκόμενο στην αγοραπωλησία, καθώς αυτή αφορά στη γη 200 οικογενειών και η αγοραπωλησία έγινε ερήμην τους, η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και βρίσκει έναν άλλο τρόπο για να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα, φτιάχνοντας τη Ναυάγιο ΑΕ και δίνοντας τη δυνατότητα για απαλλοτριώσεις όλων των γειτονικών περιοχών και τη δόμηση της περιοχής. Δυστυχώς, το Ναυάγιο και η Ζάκυνθος είναι τα πειραματόζωα. Το φαινόμενο αυτό της αρπαγής της γης των πολιτών από συμφέροντα υπό την ομπρέλα προστασίας της κυβέρνησης μόλις ξεκίνησε».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο