Δεν αρέσουμε σύντροφοι… | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

lifo

Το να το γράφω ή να το λέω εγώ, αυτό «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσει όπως είναι» θα ήταν άνευ αξίας, όμως το να το λέει και σε άρθρο του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, πως να το κάνουμε δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
Φυσικά ο κ. Κούλογλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι τα πάντα μπορούν να διορθωθούν και πλέκοντας συγχρόνως το εγκώμιο του κ. Τσίπρα, στον οποίον πιστώνει και το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και στέκεται πάντα ψηλά ως δεύτερο κόμμα. Όμως το καμπανάκι Κούλογλου έρχεται να χαλάσει το «αίολο» αφήγημα κάποιων, ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ότι αν γίνουν εκλογές θα είναι αυτοί, έστω και με μια ψήφο διάφορα πρώτο κόμμα.
Έρχεται δε την ίδια χρονική στιγμή, δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών, που φέρνει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 10 μονάδες και όχι στις 12 και βάλε που οι άλλες εταιρίες δημοσκοπήσεων δείχνουν να προηγείται το κυβερνών κόμμα. Τώρα αν και η Εφημερίδα των Συντακτών είναι βαλτή και αυτή, ας το ψάξουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η αλήθεια όμως είναι μια και πρέπει κάποιος ή να μην έχει επαφή με την κοινωνία και να μην κυκλοφορεί στο δρόμο ή να έχει τέτοια κομματική τύφλωση, ώστε να μην θέλει να παραδεχτεί, αυτά που λέει η δημοσκόπηση και ο κ. Κούλογλου επισημαίνει.
Παρά το ότι η κυβέρνηση βρέθηκε στη δίνη μιας πρωτόγνωρης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, με τεράστιες συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία, παρά τα λάθη και τις αστοχίες, χαίρει της εκτίμησης του ελληνικού λαού και της εμπιστοσύνης του σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που κέρδισε τις εκλογές. Παρά τις γκρίνιες πολλών, η πλειοψηφία της κοινωνίας την εμπιστεύεται ακόμη. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, έχουν χάσει αρκετές μονάδες δημοφιλίας, σε σχέση με το 2919. Και ούτε μπόρεσαν, έστω και μια στιγμή να ανακάμψουν. Αυτά βλέπει ο Ευρωβουλευτής δημοσιογράφος και λέει αλήθειες, πικρές ίσως για κάποιους αλλά αλήθειες.
Το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι, ότι δεν είναι και καθόλου ελκυστικός σε αυτούς που δεν τον ψηφίζουν μεν, αλλά ανήκουν σε όμορους πολιτικούς χώρους όπως θέλει να πιστεύει και θα μπορούσε να αποτελέσουν συμμάχους του σε μια μετεκλογική πιθανή συνεργασία. Αυτοί που παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ ούτε που θέλουν να ακούσουν για ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι τώρα. Αλλά το ίδιο ισχύει και για παλιούς συντρόφους του ΚΚΕ εσωτερικού ή της Ανανεωτικής Αριστεράς, που αποστρέφονται αυτό που βλέπουν. Ας μην μιλήσουμε για το ΚΚΕ και το χάσμα που το χωρίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά από τη μια αποτελούν αιτίες να δουν ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν, τι πρέπει να διορθώσουν, δηλαδή τι θα σταματήσουν να «χαϊδεύουν» από το εκλογικό σώμα, π.χ. τον κάθε αρνητή των εμβολίων ας πούμε Αλλά και να διορθώσουν τη ρητορική τους, που είναι ασταθής και όλα τα «σφάζει» απ’ όπου νομίζουν ότι φυσάει ο αντιπολιτευτικός άνεμος καλύτερα. Δικό τους φυσικά θέμα το αν θέλουν και αν μπορούν να τα διορθώσουν.
Όμως για το πολιτικό σύστημα η μονοκρατορία Νέας Δημοκρατίας και Μητσοτάκη δεν είναι καλό. Αν δεν μπορούν και μάλλον δεν μπορούν να τα διορθώσουν, κάποιο κόμμα πρέπει να δώσει λύση και να καλύψει αυτή την αδυναμία κάποια στιγμή.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο