«Μας πήγατε πλημμέλημα επί διαταράξει…μα όμως τα μητρώα μας τα βρήκατε εντάξει…» *| Γράφει ο Αντώνης Κασσιμάτης

cretapost

*(στίχος της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου)

Ο Αντώνης Κασσιμάτης είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ζακύνθου


Η εμφανής αδυναμία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να στοιχειοθετήσουν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της δωροληψίας, στην πολιτικά προαποφασισμένη παραπομπή του Νίκου Παππά, δεν αποτελεί μόνο πρωτοφανές φιάσκο (μετά… διαρροών) κατά την πρόσφατη κοινοβουλευτική διαδικασία-παρωδία.
Αποτελεί πρωτίστως και μια εξαιρετική υπενθύμιση της προσπάθειας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, να μπει για πρώτη φορά στον τόπο φραγμός στην ασυδοσία της ελίτ, που νέμεται την ενημέρωση. Θέτοντας με τον νόμο 4339/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες (νόμος Νίκου Παππά) κανόνες νομιμότητας και δημοσίου συμφέροντος στο καθεστώς των μιντιαρχών – νταβατζήδων κατά Κώστα Καραμανλή. Κάτι που επί μία 20ετία δεν τόλμησε να πράξει ολόκληρο το παλαιό πολιτικό σύστημα.
Και όπως τόνισε στην βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον κρυπτόμενο, για μια ακόμα φορά, Κυριάκο Μητσοτάκη:
«Στήσατε, λοιπόν, μία προανακριτική δίχως στοιχεία. Γιατί; Μόνο και μόνο επειδή σας το ζήτησαν αυτοί που δεν θα συγχωρέσουν ποτέ ένα πράγμα:
Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν τους έκανε χάρες, όχι μόνο δεν τους άφησε να μην πληρώνουν φόρους, όχι μόνο δεν τους άφησε να μην πληρώνουν για τη συχνότητα που κατέχουν, τη δημόσια συχνότητα, όχι μόνο δεν τους έδωσε τριάντα και άλλα τριάντα και άλλα τριάντα με τις «λίστες Πέτσα» και τα δωράκια δεξιά, αριστερά, όχι μόνο δεν έστηνε ψηφοφορίες τελευταίας στιγμής κάθε 25 Δεκέμβρη για να τους αφαιρεί φόρους, αλλά τους ανάγκασε να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Αυτό δεν θα ξεπληρώσουν ποτέ, αυτό δεν θα ξεχάσουν ποτέ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ!»
και συνεχίζοντας τόνισε:
«Αυτό πληρώνει σήμερα ο Παππάς και αυτό πληρώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι επιχειρήσαμε να επιβάλλουμε κανόνες στην ιδιωτική τηλεόραση, ότι τους υποσχεθήκαμε ότι θα υπάρχουν ίσοι νόμοι και ισονομία – και αυτό κάναμε – ότι τους υποχρεώσαμε να καταβάλλουν στο κράτος το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και όλα όσα ο νόμος προβλέπει, ότι τους υποβάλαμε σε αυτήν τη βάσανο ενός έντιμου διαγωνισμού και τους υποχρεώσαμε να συμμορφωθούν – ως ένα βαθμό τουλάχιστον – με τους νόμους που ισχύουν για κάθε πολίτη και για κάθε απλό επιχειρηματία σε αυτό τον τόπο.
Αυτά, όμως, ξέρετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας, για μας δεν αποτελούν στοιχεία κατηγορητηρίου. Εσείς αραδιάζετε όλα αυτά για να συστήσετε σήμερα ένα αστείο κατηγορητήριο που επικαλείται παράβαση καθήκοντος.
Αυτά είναι εύσημα για μια κυβέρνηση που έχει ορκιστεί να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και όχι τη διαπλοκή»

Σχολιάζοντας μάλιστα την πλημελημματικού χαρακτήρα παράβαση καθήκοντος, για την οποία παραπέμφθηκε τελικά ο Νίκος Παππάς στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τόνισε:
«Ίσως αποτελεί παράβαση καθήκοντος της δικής σας κυβερνητικής κανονικότητας, της δικής σας κανονικότητας που είναι να εξυπηρετείτε όχι τα συμφέροντα του Δημοσίου, αλλά τα συμφέροντα της διαπλοκής. Για μας δεν είναι στοιχεία κατηγορητηρίου, αλλά παράσημα.
Γιατί, επαναλαμβάνω, το δικό μας καθήκον είναι το δημόσιο συμφέρον και όχι να υπηρετούμε τη διαπλοκή και όσους πιστεύουν σε αυτό τον τόπο ότι ακριβώς επειδή έχουν οικονομική δύναμη, μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις. Κάποια φορά το πετυχαίνουν, αλλά όχι για πολύ.
Και να ξέρουν ότι εδώ υπάρχει μία παράταξη που δεν μπορούν να την ορίζουν, που κανένας δεν την ορίζει και δεν θα την ορίζει, διότι υπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού!»

Αξίζει να επισημανθεί ακόμα ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στήσει ειδικά δικαστήρια σε βάρος κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά την ιδιοποίηση δημόσιου χρήματος, αλλά την προσπάθεια, που κατέβαλαν να υπερασπισθούν το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο ταμείο από σκανδαλώδεις πρακτικές διαφθοράς εκατομμυρίων (περίπτωση σκανδάλου Novartis) και από καταχρηστική και δωρεάν ιδιοποίηση του αγαθού των δημόσιων συχνοτήτων και της ενημέρωσης, εκ μέρους διαπλεκόμενων επιχειρηματικών ελίτ (περίπτωση διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες).
Ποιος θα μπορούσε λοιπόν να αμφισβητήσει την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά την συζήτηση στην βουλή:
«Ό,τι και να κάνετε, ένα είναι που μένει στον ελληνικό λαό. Για ένα ευρώ δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε. Γιατί όσο και να ψάξετε και ανάποδα να μας γυρίσετε, κέρμα δεν θα πέσει κάτω. Όσο και να ψάξετε!»
και συνεχίζοντας
«Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πιο έντιμη κυβέρνηση, που πέρασε από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και αυτό είναι που σας πονάει, γιατί αυτό συζητιέται στα καφενεία, ότι τα δικά μας στελέχη δεν έστηναν offshore και Panama papers, ούτε δεν ξέρουν τι έχουν στο «πόθεν έσχες» τους. Αυτό σας πονάει!»

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημανθεί ότι η απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραπομπή του Νίκου Παππά θα τεθεί στην κρίση του δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφανθεί κατά πόσον ευσταθεί η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ενώ ταυτόχρονα έμπειροι νομικοί κύκλοι εκφράζουν ισχυρές επιφυλάξεις για την αποδοχή της από το δικαστικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο