Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στο Τσιλιβί

• Καθημερινή μάχη δίνουν κάτοικοι, επιχειρηματίες και Τοπικό Συμβούλιο
Μία από τις τουριστικές περιοχές που έχει πληγεί ιδιαίτερα φέτος, λόγω της απουσίας των Βρετανών τουριστών είναι το Τσιλιβί. Είναι μία δύσκολη σεζόν με πολλά προβλήματα λόγω της πανδημίας και οι επιχειρηματίες κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και να έχουν όσον το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε. Αρκαδίων, Νίκος Γιακουμέλος, τόνισε ότι οι συνθήκες βελτιώνονται σταδιακά και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο με την άφιξη περισσότερων Βρετανών. «Γενικώς πάει καλύτερα το Τσιλιβί. Με την αγορά των Άγγλων να ανοίγει, υπολογίζω ότι θα «ξαναζωντανέψει» στο 60-70%. Τα περισσότερα ξενοδοχεία δουλεύουν με Άγγλους και η αγορά είχε καθίζηση. Δεν έχουν αυξηθεί οι αφίξεις των Βρετανών ακόμα, αλλά από άλλες αγορές πάμε πολύ καλά. Κυρίως από την πολωνική και τη γερμανική αγορά και γενικώς, από την Ευρώπη. Έχουμε επίσης αρκετούς Τσέχους και Ολλανδούς. Έχουμε μια καλή ροή μεμονωμένων πελατών. Όλα αυτά δημιουργούν καλές προϋποθέσεις».

Επιχειρηματίες, κάτοικοι και Τ.Σ. δίνουν μάχη…
Μεγάλη είναι η προσπάθεια που γίνεται στο Τσιλιβί, από το Τοπικό Συμβούλιο, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους που κάνουν ότι μπορούν για να είναι η περιοχή προστατευμένη, ωστόσο από τις αρχές και κυρίως τον Δήμο, όπως υποστηρίζουν δεν έχουν καμία στήριξη. «Ο πρόεδρος είναι μόνο και κάποιοι επιχειρηματίες και κάτοικοι που βοηθούν οικονομικά. Και έχει πάρει στην πλάτη του την προσπάθεια αλλά τα προβλήματα που έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί δεν έχουν λυθεί. Ούτε ένας εργαζόμενος από την καθαριότητα στον Δήμο δεν υπάρχει στο Τσιλιβί. Αυτό τα λέει όλα. Προβλήματα δημιουργούνται με τις οσμές. Δεν υπάρχει αυτό που θα έπρεπε», πρόσθεσε ο κ. Γιακουμέλος, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι στο χωριό υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης όπως και σε άλλες τουριστικές περιοχές στο νησί μας. «Υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία στην περιοχή μας. Οι αρχές και οι φορείς πρωτοστατούν και ελπίζουμε μέσα από αυτή τη συνοχή, ότι δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη η προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων».
Από την πλευρά τους, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες της περιοχής, σχολίασαν τα δεδομένα της φετινής χρονιάς και τόνισαν ότι υπάρχουν προβλήματα, τα οποία θα έπρεπε να είχε λύσει η δημοτική αρχή.


Τάκης Μαμφρέδας – Ιδιοκτήτης αλυσίδας ξενοδοχείων
«Αυξάνεται η δουλειά δειλά δειλά. Πιστεύουμε ότι ο Αύγουστος θα είναι ένας καλός μήνας. Ελπίζω να έχουμε και καλό Σεπτέμβρη, γιατί αυτό θα μας σώσει. Να παρακαλέσω τον κόσμο να το πάρει σοβαρά και να εμβολιαστεί, ώστε να μην οδηγηθούμε σε lockdown, όπως η Μύκονος. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Κάνουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί για να κρατήσουμε τον χώρο μας καθαρό. Αν και ο Αντιδήμαρχος κάνει ότι μπορεί, οδοκαθαριστές δεν έχουμε στο Τσιλιβί και έχουμε αναλάβει από μόνοι μας να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την κατάσταση. Πρέπει να βοηθηθεί η περιοχή! Επίσης, να είμαστε προσεκτικοί για να είναι ευχαριστημένοι και οι επισκέπτες».

Χαράλαμπος Ξένος – Ιδιοκτήτης τουριστικών επιχειρήσεων
«Ζούμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη χώρα μας. Θα υπάρξουν απρόοπτα και εκπλήξεις πιστεύω φέτος. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι πολύ αυστηρά και δεν έχουν μια λογική. Δεν μπορεί να συνδυαστεί η μεσογειακή χώρα, το καλοκαίρι και ο τουρισμός με αυτή την κατάσταση. Οι επιχειρήσεις «αγκομαχούν». Η άφιξη των Άγγλων είναι πιθανό να φέρει μεγαλύτερα προβλήματα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε άλλους νομούς. Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία, ακόμα και αν σήμερα εξαφανιστεί ο κορωνοϊός θα μετρούν ζημιές για πολλά χρόνια. Στο Τσιλιβί παλεύουμε να λύσουμε προβλήματα με το Τοπικό Συμβούλιο και με τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών. Καμία στήριξη δεν υπάρχει από τις αρχές».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο