Ας φροντίσουμε να μη γίνουμε Μύκονος | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

tovima.gr

Τα περιοριστικά μέτρα που επεβλήθησαν στο νησί της Μυκόνου, έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, ας μας βάλουν σε προβληματισμό.
Είναι το πιο εύκολο για όλα να φταίει η Κυβέρνηση, οι αρχές ή όπως λέμε λαϊκά «για όλα φταίει ο Δήμαρχος». Δεν είναι έτσι, πρώτα και καλύτερα φταίμε εμείς, όλοι μαζί και ένας ένας χωριστά.
Αν θέλουμε λοιπόν, τώρα που ανοίγει ως φαίνεται και η Βρετανική τουριστική αγορά, να μην έχουμε τη τύχη της Μυκόνου, πρέπει να κάνουμε όλοι και οι αρχές, ότι επιβάλλει η πραγματικότητα και η γνώση πλέον από την πανδημία.
Τώρα ξέρουμε και δεν επιτρέπεται άγνοια στα βασικά τουλάχιστον. Θα έπρεπε να έχουμε υψηλότερο επίπεδο εμβολιασμών, όμως αυτό τώρα, είναι άλλη ιστορία. Όμως αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τουριστικής εργασίας, εστίαση, ξενοδοχεία και όπου αλλού, πρέπει να προσέχουν πολύ και να τηρούν όλα τα πρωτόκολλα, ιδιαίτερα αυτοί που δεν είναι εμβολιασμένοι, μάσκες συνεχώς και τεστ πολύ συχνά, ώστε να αποφύγουν κάθε κίνδυνο. Να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος και ό,τι προβλέπεται ακριβώς στις πύλες εισόδου, λιμάνι και αεροδρόμιο.
Επειδή θα υπάρξουν κρούσματα, άμεση και συντονισμένη αντιμετώπιση από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ των περιστατικών, με ιχνηλατήσεις και ασφαλή μεταφορά των κρουσμάτων στον προβλεπόμενο χώρο απομόνωσης.
Δυσλειτουργίες και μπερδέματα αρμοδιοτήτων δεν επιτρέπονται ούτε για μια φορά πλέον. Όλοι οι επιχειρηματίες οφείλουν να κατανοήσουν, ότι είναι προτιμότερο να λειτουργούν τα καταστήματα με μέτρα, όρους, αποστάσεις, τήρηση του αριθμού των θαμώνων, παρά να κλείσουμε όπως πέρυσι και να μην υπάρχει καθόλου τουρισμός, καθόλου έσοδα. Μπλέξαμε με τον κορωνοϊό και τίποτα δεν γίνεται να είναι όπως πριν δύο χρόνια. Όποιος δεν το καταλαβαίνει βλάπτει και τους υπόλοιπους.

Οι αρχές κυρίως Αστυνομία και Λιμενικό, πρέπει να δώσουν έμφαση στην ουσία, στους συνωστισμούς στους δρόμους και στις θάλασσες και παραλίες, στα καταστήματα που πραγματικά δεν τηρούν τα μέτρα και όχι σε υπερβολική και επιλεκτική επιβολή παραβάσεων, που από τη μια δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως μεγεθύνει την αγανάκτηση και τη δυσπιστία για τα μέτρα.


Στο χέρι όλων, πρώτα των επιχειρηματιών και των εργαζομένων είναι να μη γίνουμε Μύκονος και να αποτελέσει η Ζάκυνθος μια φορά το θετικό παράδειγμα. Εμείς θα παρακολουθούμε ως απλοί παρατηρητές και θα επισημαίνουμε, με το χέρι στη καρδιά χωρίς προσωπικά συμφέροντα, τις αστοχίες, τις παραλήψεις και τις ηθελημένες κακές ενέργειες.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο