Η Ζάκυνθος στους Ολυμπιακούς μέσω του Δ. Ράφτη – Η μεγάλη ελπίδα για μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια

O Λ. Πετρούνιας με τον Ζακυνθινό προπονητή του Δ. Ράφτη

Στις 23 Ιουλίου ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η χώρα μας πάει με τη πιο μικρή αποστολή των τελευταίων διοργανώσεων, αφού συνολικά 83 αθλητές θα δώσουν το παρών στο Τόκιο. Μέσα σε αυτούς έχουμε και τη Ζακυνθινή εκπροσώπηση και υπάρχει ιδιαίτερη υπερηφάνεια. Ο λόγος φυσικά για τον προπονητή του Ολυμπιονίκη του 2016 στους κρίκους της Ενόργανης Γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια Δημήτρη Ράφτη. Πρόκειται για μια μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για να κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού πριν τέσσερα χρόνια ο Λευτέρης είχε ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή για το νησί μας η παρουσία του Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του Λευτέρη Πετρούνια όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του στην Ενόργανη Γυμναστική. Τον έχει συνοδέψει σε όλες τις επιτυχίες του και για άλλη μια φορά να είναι στο πλευρό του για να καταφέρουν να φτάσουν σε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.
Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να κάνουν για άλλη μια φορά υπερήφανη τη χώρα μας. Όμως και να μην μπορέσουν να φτάσουν στον μεγάλο στόχο, έχουν ήδη γράψει ιστορία με τα όσα έχουν πετύχει τόσα χρόνια και σε τόσες πολλές μεγάλες διοργανώσεις που έδωσαν το παρών.
O «Άρχοντας» των κρίκων έχει στην τεράστια καριέρα του 5 χρυσά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 3 χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με πιο πρόσφατο εκείνο της Ντόχα που του έδωσε το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ φυσικά έχει και το χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο το 2014 στη Βραζιλία.
Θυμίζουμε ότι μετά το χρυσό στη Ντόχα και τη σπουδαία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Ζακυνθινός προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια Δημήτρης Ράφτης είχε αναφερθεί στην «Ημέρα» για τον αθλητή του λέγοντας: «Οι κορυφαίοι αθλητές ξεχωρίζουν γιατί δεν χάνουν πότε μια μάχη που για τους άλλους φαίνεται χαμένη. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των σπουδαίων της φυλής μας κι ο Λευτέρης ανήκει σ αυτούς».
Ο ίδιος ο Λευτέρης Πετρούνιας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε: «Το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάμε δυνατά για το επόμενο χρυσό μετάλλιο. Νομίζω ότι μετά τον αγώνα στην Ντόχα μπορώ πλέον να το πω. Δεν είναι τόσο τολμηρή δήλωση. Νιώθω ευγνώμων και ευλογημένος που κατάφερα να προκριθώ, μετά από όλο αυτό τον Γολγοθά και πάμε στο Τόκιο να το φέρουμε πίσω Back to back»