Απάντηση της Ρ. Κράτσα σε Θ. Γαλιατσάτο για διαχείριση απορριμμάτων Ιθάκης – «Τώρα θυμηθήκατε την υγεία και προστασία των πολιτών»

Σε ανακοίνωση- απάντηση προχώρησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα στον επικεφαλής της Α.Ν.Α.Σ.Α. Θοδωρή Γαλιατσάτο για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ιθάκη. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο κ. Γαλιατσάτος στερείται πολιτικής ευθιξίας και ευθιξίας και ότι μπαίνουν βάσεις για νέα εποχή στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Αναλυτικά η κ. Κράτσα δήλωσε:
«Πολύ αργά και υποκριτικά ασχολείται με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων ο κ. Γαλιατσάτος.

Στερούμενος κάθε πολιτικής ευθιξίας και αξιοπρέπειας, φανατικός χρήστης του λαϊκισμού και των ευτελών επικοινωνιακών μέσων νομίζει ότι μπορεί να κρύψει τις ενοχές, την προκλητική αδιαφορία και απραξία του για την διαχείριση των απορριμμάτων και την απουσία του από κάθε διάλογο και πολιτική ουσίας επι αυτών των θεμάτων.


Και φυσικά κανένα σχόλιο δεν κάνει για το σχετικό παρελθόν της διοίκησής του, που άφησε το στίγμα των σκουπιδότοπων και των αδιεξόδων.

Τραγικό παράδειγμα της υποκρισίας του είναι οτι τώρα θυμήθηκε την υγεία και την προστασία των πολιτών.

Κυρίως, ο κ. Γαλιατσάτος δεν αντέχει να συνειδητοποιήσει ότι η γύρισε σελίδα για την διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και για τον ίδιο.

Μπαίνουν οι βάσεις για μια νέα εποχή, με σχέδιο και αποφασιστικότητα από τον νέο ΦοΔΣΑ και στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη και στα άλλα νησιά, ξεκινώντας από την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων και επικίνδυνων προβλημάτων των χώρων διαχείρισης τα οποία τώρα φαίνεται ότι ο κ. Γαλιατσάτος ανακαλύπτει (ή τα έκρυβε), την δημιουργία νέων υποδομών και μονάδων επεξεργασίας ΑΣΑ.

Είναι αργά για δάκρυα κ. Γαλιατσάτο».