Σπουδαία παρουσία των «αστέρων» του στίβου της ΑΓΕΖ στον Βόλο – Νέο μετάλλιο για την εξαιρετική Ρ. Μαρίνου

Με πολλά χρήσιμα συμπεράσματα και διακρίσεις επέστρεψε η αποστολή του τμήματος στίβου της ΑΓΕΖ από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών στον Βόλο. Ξεχώρισε για άλλη μια φορά για τον σύλλογο η πολύ καλή Ρωξάνη Μαρίνου, η οποία ήταν 2η στον ακοντισμό με βολή στα 43,80μ. Μάλιστα θα μπορούσε ακόμα και να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο, αλλά το έχασε στις τελευταίες βολές.
Θυμίζουμε ότι πριν από μια εβδομάδα είχε πάρει την 3η θέση στο ίδιο άθλημα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών.
Από εκεί και πέρα και οι υπόλοιποι αθλητές παρόλο που δεν κατέκτησαν κανένα μετάλλιο ήταν εξαιρετικοί και προσπάθησαν για το καλύτερο για την ΑΓΕΖ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα τους: Δήμητρα Μωραΐτη – 7η στα 2.000μ. (8’,04’’ και 49 δεύτερα με ατομικό ρεκόρ), Διονύσης Αρβανιτάκης – 7ος στα 110μ. εμπόδια (15’’ και 45 δεύτερα με ατομικό ρεκόρ) και 12ος στο τριπλούν (12,98μ.), 4Χ400μ. στην 8η θέση (Καραμαλίκη, Μωραΐτη, Ακτύπη και Σεμιτεκόλου με χρόνο 4’, 13’’ και 86 δεύτερα), Αικατερίνη Σεμιτεκόλου- 25η στα 400μ. εμπόδια (χτύπησε εμπόδιο αλλά τερμάτισε τελικά), Πέτρος Στρούζας – 9ος στα 2.000μ. (6’, 46’’ και 17 δευτερόλεπτα) και 17ος στα 3.000μ. (9’38’’ και 17 δεύτερα με ατομικό ρεκόρ), Παναγιώτης Μεράϊ -14ος στον προκριματικό της δισκοβολίας (40,47μ.), Ρομπέρτο Μούσα – 18ο στη δισκοβολία , Κωνσταντίνος Σούλης – 18η θέση στα 800μ. (2’,05’’ και 61 δεύτερα),
Ο προπονητής των αθλητών Νίκος Ακτύπης τόνισε ότι έγιναν εξαιρετικές επιδόσεις για τα παιδιά που μετράνε ακόμα και για Πανευρωπαϊκές Διοργανώσεις.
«Το διήμερο έγιναν σπουδαίες επιδόσεις από όλα τα παιδιά που μετράνε ακόμα και σε αγώνες Πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Το κλίμα στην αποστολή της ΑΓΕΖ ήταν πολύ καλό. Τα παιδιά υποστήριζαν το ένα το άλλο σε κάθε αγώνισμα, ενώ ο σύλλογος έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών και στις 2 κατηγορίες. Στα αγόρια συγκέντρωσε 11 βαθμούς κατακτώντας την 55η θέση σε 110 σωματεία που βαθμολογήθηκαν και στα κορίτσια συγκέντρωσε 27 βαθμούς καταλαμβάνοντας την 22η θέση σε 109 συλλόγους που βαθμολογήθηκαν».
Να πούμε ότι συγχαρητήρια πλην του Ν. Ακτύπη αξίζουν στη Μ. Γαζέα και τον Αντ. Ακτύπη που δουλεύουν εξαιρετικά με τα παιδιά.
Εν τω μεταξύ ο κ. Ακτύπης τόνισε ότι ο Δήμος πρέπει άμεσα να λύσει το θέμα της νότιας κερκίδας που έχει ζημιές και δεν λειτουργεί το γυμναστήριο για τους αθλητές από το 2018.
« Ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει η δημοτική αρχή άμεσα και γρήγορα είναι η επισκευή της νότιας κερκίδας από τις ζημιές που υπέστη από το σεισμό του 2018. Ο σύλλογος δεν έχει αίθουσα βαρών και γενικών ασκήσεων. Η προπόνηση των παιδιών είναι ελλιπής και είναι στο χέρι του δημάρχου να γίνει άμεσα η αποκατάσταση ,γιατί μόνο αυτός μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα».
Το τμήμα στίβου της ΑΓΕΖ χρειάζεται τη στήριξη όλων για να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.

Aκολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο