Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Αθ. Σιούτης – «Οι επιβάτες να βρίσκονται έγκαιρα στα λιμάνια για να μην υπάρχει ταλαιπωρία»

Στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΝΗΣΙ 93,9 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου «Το Βήμα του Πολίτη», μίλησε ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Θανάσης Σιούτης, ο οποίος που ρωτήθηκε για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι των επιβατών στα λιμάνια από το λιμενικό.

Οπως τόνισε “Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις Η νομοθεσία απαιτεί στα λιμάνια Κυλλήνης, Αστακού και Πάτρας που είναι στη ηπειρωτική χώρα να γίνονται έλεγχοι κατά την επιβίβαση όπου οι επιβάτες πρέπει να επιδεικνύουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η δεύτερη περίπτωση αφορά όσους φεύγουν από το νησί μας για την ηπειρωτική χώρα όπου δεν απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό και άρα δεν γίνεται έλεγχος. Υπάρχει σφοδρή σύσταση για σελφ-τεστ. Η τρίτη περίπτωση είναι μετακίνηση από το νησί μας στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, Ζάκυνθος, Ιθάκη, Λευκάδα, όπου και εδώ πάλι απαιτείται να έχουμε τα πιστοποιητικά που απαιτούνται ή σελφ-τεστ. Εμείς πλέον θα ελέγχουμε όλους τους επιβάτες”.


Ο κ. Λιμενάρχης κάλεσε τους επιβάτες να βρίσκονται έγκαιρα στα λιμάνια και με τα πιστοποιητικά “ανά χείρας” ώστε να αποφευχθεί τυχόν ταλαιπωρία

Πηγή:inkefalonia.gr