Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» | Έκθεση με πίνακες ζωγραφικής των πλοίων που συμμετείχαν στην Επανάσταση του 1821

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 πραγματοποιείται έκθεση στο πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» με πίνακες ζωγραφικής των πλοίων που συμμετείχαν στην Επανάσταση του 1821 του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου Ζακύνθου έως τις 26/07/2021.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου, αναφέρει: «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλαν, το Πολεμικό Ναυτικό, όπου όχημα του παρέλαβε τα προς έκθεση έργα τέχνης από το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου, προκειμένου να φθάσουν ασφαλή στον προορισμό τους, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, το Ξενοδοχείο Alexandra Beach Resort & spa στο Τσιλιβί, και το Levante Ferries 11880, Ευχαριστώντας όλους τους παραπάνω συντελεστές τους βεβαιώνουμε ότι η συμβολή τους ήταν καθοριστική με στόχο το καλό αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας συγχρόνως την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Και όλα αυτά γιατί στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Γένους μας στο θρυλικό Θωρηκτό
«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «τα Πλοία της Επανάστασης του 1821» με πίνακες του Ζωγράφου και Εθνικού καραβογράφου Αντώνη Μιλάνου από την πινακοθήκη του «ΜΙΛΑΝΕΙΟΥ» Ναυτικού Μουσείου Ζακύνθου.

Το ένδοξο θωρηκτό – σήμερα Μουσείο – αραγμένο στα νερά του Παλαιού Φαλήρου στέκεται αγέρωχο κάνοντας μας υπερήφανους και θυμίζοντας μας τις δόξες και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Με δύο λέξεις: Αν δεν είχαμε Αβέρωφ δεν θα είχαμε Αιγαίο και όχι μόνο. Εκεί λοιπόν ζωντανεύουν τα πλοία του 1821 που έγραψαν ιστορία, και καθόρισαν τη ΝΙΚΗ. Ιστιοφόρα, Σκούνες, Ναυμάχοι, Μπουρλοτιέρηδες. παρελαύνουν υπερήφανα. Και πώς να μην αισθανόμαστε και εμείς υπερήφανοι; με μία Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα που ζωσμένη με τις πιστόλες της και τη χαρακτηριστική μαντίλα της, ορθή στην πλώρη του θρυλικού πλοίου της «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ», την ναυαρχίδα της, να οδηγεί και να εμψυχώνει τους αγωνιστές μας; Με ένα Κωνσταντίνο Κανάρη, τον μπουρλοτιέρη, που όταν επιχειρούσε έλεγε στον εαυτό του: «Κωνσταντή σήμερα θα πεθάνεις για την Ελλάδα» Κι έναν Ανδρέα Μιαούλη που δεν έχασε σε καμία ναυμαχία. Γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους στοίχους που τραγουδήθηκαν «Να ’ταν δυό σαν τον Μιαούλη καίγαν την αρμάδα ούλη. Ας διαφυλάξουμε λοιπόν και ας διασώσουμε την Ιστορική μας Μνήμη για μας και τις επόμενες γενιές».


Ώρες λειτουργίας της έκθεσης
Τρίτη έως Παρασκευή 09:00- 14:00
Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 17:00
Επί του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ»
Τροκαντερό Π. Φάληρο

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο