Έρχονται 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση | Συνάντηση Ακτύπη – Κεραμέως

•Στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου

Δ. Ακτύπης: «Αυτοί οι διορισμοί είναι οι πρώτοι που πραγματοποιούνται στη χώρα μας στο διάστημα των τελευταίων 12 ετών»


Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, καθώς και με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο είχε το πρωί της περασμένης Τρίτης 13 Ιουλίου, ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και Βουλευτές Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας και Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς.
Στον απόηχο της πρόσφατης ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας για την πραγματοποίηση 11.700 μόνιμων διορισμών στη γενική εκπαίδευση, κατά την εκτενή συζήτηση με την Υπουργό οι Βουλευτές έθεσαν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και σχετίζονται με τον συνολικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Οι Βουλευτές υπογράμμισαν τη θεμελιώδη σημασία των μόνιμων διορισμών που πραγματοποιούνται τη στιγμή αυτή, μέσω των οποίων πρόκειται να καλυφθούν βασικές ανάγκες των σχολείων σε ανθρώπινο δυναμικό, οι οποίες ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές καθηγητές.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής για τη συνάντηση μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Αξίζει δε να σημειωθεί πως οι διορισμοί αυτοί είναι οι πρώτοι που πραγματοποιούνται στη χώρα μας στο διάστημα των τελευταίων 12 ετών. Μάλιστα, όπως τονίσθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση από την ίδια την Υπουργό «αν συνυπολογίσουμε στους μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν φέτος στη γενική εκπαίδευση και τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι θα δούμε πως μέσα σε διάστημα 2 ετών έχουν γίνει συνολικά 16.200 διορισμοί, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό Παιδείας κύριο Άγγελο Συρίγο η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, κινήθηκε γύρω από την απαραίτητη στήριξη του Υπουργείου προς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Επισημάναμε δε την τεράστια σημασία της εξασφάλισης των συνθηκών βιωσιμότητας όλων των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ από την πλευρά του ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο να στηριχθεί με τρόπο ουσιαστικό και σε όλα τα επίπεδα από το Υπουργείο Παιδείας».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο