Επίλυση προβλημάτων πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

•Επί τάπητος τα θέματα του ΕΝΕΕΓΥΛ, του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου και του Μουσικού
•Μελέτες από Σεπτέμβρη για την ανέγερση του 5ου Δημοτικού στις Εργατικές

Μία σειρά από πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και κυρίως, την σχολική κοινότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης με τον Διευθύνοντα Σύμβολο των Κτιριακών Υποδομών και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚτΥπ.
Πιο αναλυτικά, προχωράει ήδη με ενέργειες των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.) ο διαγωνισμός για τις δύο αίθουσες τις οποίες είχε ζητήσει με αίτημά του ο Βουλευτής για την κάλυψη των αναγκών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ). Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι δύο αίθουσες θα βρίσκονται στο νησί μας. Ταυτόχρονα έχει ήδη εξασφαλισθεί και η μεταφορά των δύο αιθουσών στη Ζάκυνθο, ενώ το μόνο που απομένει είναι ο Δήμος Ζακύνθου να μεριμνήσει για την απαραίτητη κατασκευή των βάσεων επάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν.
Πιο συγκεκριμένα μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Ακτύπης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.) κύριο Αθ. Γιάνναρη, καθώς και με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΚτΥπ έγινε εκτεταμένη συζήτηση για μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα που σχετίζονται με την δρομολόγηση απαραίτητων υποδομών για τον τόπο μας.

Αρχικά, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το έργο «Επισκευές 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζακύνθου» και την κοινή προσπάθεια που γίνεται με στόχο την καλύτερη δυνατή αποπεράτωσή του. Σχετικά με το έργο αυτό τόνισε πως εκείνο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση είναι τα ζητήματα που σχετίζονται με την στατική επάρκεια των κτιριακών εγκαταστάσεων του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ζακύνθου.
«Η ασφάλεια των παιδιών μας αποτελεί για μας ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Επιπροσθέτως, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των παρεμβάσεων τις οποίες έχει ανάγκη το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου προκειμένου να επιδιορθωθούν οι σημαντικές φθορές που παρατηρούνται στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Ο κύριος Γιάνναρης ανταποκρινόμενος άμεσα και σε αυτό το αίτημά μου, με ενημέρωσε πως εντός του τρέχοντος μηνός πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος με στόχο να προχωρήσει άμεσα η κάλυψή τους. Η συνάντηση την οποία είχα με τον κύριο Γιάνναρη καθώς και με τους υπολοίπους υπηρεσιακούς παράγοντες των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε.) ήταν μια από τις πιο παραγωγικές συναντήσεις που είχα το τελευταίο διάστημα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κύριο Γιάνναρη για την αδιάλειπτη και ουσιαστική στήριξή του προς τον τόπο μας. Σήμερα πετύχαμε πολλά και σημαντικά για όλους τους ζακυνθινούς. Εκείνο όμως στο οποίο θα ήθελα να σταθώ και το οποίο, επίσης, δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την καθοριστική συμβολή του κυρίου Γιάνναρη είναι η δρομολόγηση του έργου της ανέγερσης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου στην περιοχή των νέων εργατικών κατοικιών. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε για χρόνια ανάγκη ο τόπος μας και το οποίο θα ξεκινήσει να υλοποιείται το συντομότερο δυνατό. Ήδη όπως με ενημέρωσε ο κύριος Γιάνναρης από το Σεπτέμβρη πρόκειται να ξεκινήσουν από τις Κτιριακές Υποδομές οι διαδικασίες της εκπόνησης των σχετικών μελετών», σημείωσε ο κ. Ακτύπης.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο