Κατά 70% μειώθηκε η κίνηση στα τουριστικά σκάφη | Κ. Ακτύπης: «Τηρούνται τα μέτρα στο Ναυάγιο»

Κάθε χρόνο πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό αλλά και τη χώρα μας, θέλουν να γνωρίσουν την άγρια ομορφιά των παραλιών της Βόρειας Ζακύνθου… Κάθε χρόνο τα σκάφη που βρίσκονται αραγμένα στον Άγιο Νικόλα Βολιμών γεμίζουν από κόσμο… Φέτος, όμως λόγω της απουσίας των Βρετανών τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά…

Για τις συνθήκες που επικρατούν, μίλησε το μέλος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σκαφών Βόρειας Ζακύνθου, Κώστας Ακτύπης, ο οποίος σημείωσε ότι όλοι προσδοκούν σε αύξηση της τουριστικής κίνησης τους επόμενους μήνες. «Θεωρώ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα επειδή η βρετανική αγορά είναι ακόμα κλειστή. Ακούσαμε ότι ίσως ανοίξει από 19 Ιουλίου. Βέβαια μπορεί να μην ανοίξει και καθόλου. Η τουριστική περίοδος για την περιοχή του Αγίου Νικολάου προχωράει ομαλά, γιατί έχουμε επισκέπτες από Πολωνία και Γερμανία, όμως είναι μεγάλο πλήγμα η απουσία των Βρετανών. Θεωρούμε ότι το άνοιγμα θα είναι σύντομο και αυτό κάνει πολύ δύσκολη τη σεζόν». Ο κ. Ακτύπης τόνισε ότι η μείωση στην τουριστική κίνηση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, αγγίζει το 70%. «Υπάρχει κίνηση, αλλά σε σχέση με το 2019 η μείωση είναι γύρω στο 70%. Και πέρσι δουλέψαμε πολύ λίγο. Για εμάς που δουλεύουμε στον Άγιο Νικόλα σε σχέση με το 2020, έχουμε κερδίσει τον Ιούνιο. Θεωρούμε ότι οι επόμενοι μήνες θα πάνε καλά. Στοίχημα για μας είναι να έρθει κόσμος Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, γιατί πέρσι έκλεισε απότομα η σεζόν και αυτό ήταν πλήγμα».


Τα μέτρα στο Ναυάγιο
Για την παραλία του Ναυαγίου ο κ. Ακτύπης σημείωσε ότι τα μέτρα τηρούνται πλέον πολύ αυστηρά. «Υπάρχει ο ναυαγοσώστης στο Ναυάγιο και έχουν τοποθετηθεί και σημαδούρες. Ότι έχει οριστεί, τηρείται και δεν υπάρχουν προβλήματα. Τα σκάφη προσεγγίζουν με σειρά, όπως έχει ορίσει το Λιμεναρχείο και επίσης τηρείται και το ειδικό ωράριο για την παραμονή και αναχώρηση των σκαφών».
Τέλος, σημείωσε ότι την ορεινή Ζάκυνθο επιλέγουν για τις διακοπές τους ευκατάστατοι τουρίστες και γι’ αυτό, όπως εξήγησε, ο Ιούνιος κυλά ικανοποιητικά. «Περιμένουμε να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα, αλλά γενικώς επειδή στην περιοχή υπάρχουν πολλές βίλες που τις επιλέγουν για τις διακοπές τους ευκατάστατοι τουρίστες και μάλιστα, για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο