Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι ενόψει του τριημέρου του Αγ. Πνεύματος | Μποτιλιάρισμα… και έργα σε εξέλιξη… (ΦΩΤΟ)

•Οι διαφημιστικές καμπάνιες από 11 8 80 και ΚΤΕΛ

Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Χθες μάλιστα, σημειώθηκε για μία ακόμα φορά, μποτιλιάρισμα στο λιμάνι κατά την άφιξη του πλοίου, καθώς το μεσημέρι δεν υπήρχε προσωπικό από το Λιμενικό για να ρυθμίσει την κυκλοφορία στην διασταύρωση. Η ταλαιπωρία των οδηγών είναι μεγάλη και τα παράπονα αρκετά, αφού περιμένουν για αρκετή ώρα μέχρι να καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία τους μετά την διασταύρωση στην έξοδο του λιμανιού. Επίσης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με τα έργα που είναι σε εξέλιξη στον τραπεζοειδή, αφού πλέον δεν μπορούν να παρκάρουν εκεί τα μεγάλα οχήματα. Μπορεί φέτος να μην ήταν αυξημένη η κίνηση, λόγω της πανδημίας, όμως λύσεις πρέπει να βρεθούν… Ήδη χθες το πρόβλημα έγινε οξύ, λόγω των αυξημένων αφίξεων ενόψει τριημέρου, αλλά και εξαιτίας της προχθεσινής απεργίας, που δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια.


Ο εκπρόσωπος της «Levante Ferries», Γιάννης Πυλαρινός, δήλωσε: «Πράγματι έχουμε αυξημένη κίνηση για το τριήμερο. Έχουμε προσθέσει και τη Δευτέρα ένα βραδινό δρομολόγιο έκτακτο, στις 22.00. Η κίνηση δεν συγκρίνεται με πέρσι. Είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα και τον επόμενο μήνα, αν ανοίξει η βρετανική αγορά. Ήταν αναμενόμενο να αυξηθεί η κίνηση, γιατί πλέον και τα σχολεία έχουν κλείσει. Μόνο Έλληνες τουρίστες έρχονται προς το παρόν και λίγοι ξένοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτό το τριήμερο είναι Έλληνες. Πιστεύω, από τις κρατήσεις που έχουμε, και μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι θα πάμε πολύ καλά. Με τέσσερα δρομολόγια, δεν θα πάμε σε ποσοστά του 2019. Με τέσσερα δρομολόγια είμαστε ικανοποιημένοι για το τριήμερο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε και μετά σε αυτούς τους ρυθμούς. Μετά την απεργία είμαστε στο 80% σε πληρότητα. Προσθέσαμε το δρομολόγιο για να μοιράζεται ο κόσμος ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Τα προηγούμενα χρόνια, αυτή την εποχή, είχαμε επτά δρομολόγια καθημερινά και τώρα έχουμε τέσσερα. Θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα στην έξοδο. Αυτό είναι ένα θέμα που δύσκολα μπορούμε να το λύσουμε, γιατί είναι κυκλοφοριακό. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να λυθεί. «Ανοίγουμε» λίγο τα δρομολόγια για να μην πέφτει όλος ο κόσμος μαζί, αλλά αυτές τις μέρες, με την κίνηση που αυξάνεται απότομα, θέλει υπομονή. Οι λιμενικοί προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. «Την πληρώνει» και η εταιρία, γιατί όταν καθυστερεί η αναχώρηση επιβάλλεται πρόστιμο από το Λιμεναρχείο. Πρέπει οι αρμόδιοι να λύσουν το πρόβλημα για να μπορεί το καράβι να ξεφορτώνει στον χρόνο που πρέπει».

Διαφήμιση για το τριήμερο και κίνηση, αλλά…
Αξίζει να επισημανθεί ότι για την προβολή του νησιού μας και την αύξηση της κίνησης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, έγιναν -όπως κάθε χρονιά – διαφημιστικές καμπάνιες από το ΚΤΕΛ και την εταιρεία 11880. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, αποφάσισαν να προβάλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός. Δυστυχώς, ανάλογες πρωτοβουλίες δεν λήφθηκαν από επιχειρηματίες και ξενοδόχους του νησιού… Σίγουρα, αν έκαναν μία καμπάνια, προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας και την ταξιδιωτική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει σε συνδυασμό με καλές προσφορές σε διαμονή και υπηρεσίες ίσως να βλέπαμε κάποιο αποτέλεσμα… Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα – όπως αυτά που αναλύθηκαν παραπάνω στο λιμάνι, αλλά και άλλα πολλά – απογοητεύουν τους συμπολίτες μας και όσους προσπαθούν για το κάτι παραπάνω… Μέσα σε συνθήκες κρίσης, θα πρέπει κάποιοι να επενδύσουν στην ποιότητα και στην διαφορετικότητα, κάνοντας το τουριστικό προϊόν πιο ελκυστικό!!! Τα παράπονα δεν αρκούν… Χρειάζεται να ληφθούν αποφάσεις και να γίνουν και στοχευμένες ενέργειες. Τελείωσε η λογική: «πέσε πίτα να σε φάω»…

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο