Αυξημένο το ενδιαφέρον των νέων της Ζακύνθου για εμβολιασμό | Έφη Δαμουλάκη: «Πολλά τα ραντεβού»

•Δ. Πυριόχου: «Οι νέοι έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση»

Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών και το ενδιαφέρον των νέων στο νησί μας είναι αυξημένο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ζακύνθου, Έφη Δαμουλάκη, δήλωσε: «Περίμενε με μεγάλη αγωνία η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να επιλέξει εμβόλιο. Αρκετοί επιλέγουν το Pfizer, γιατί υπάρχει φόβος και αναταραχή με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν αγκαλιάσει με μεγάλο ενθουσιασμό οι νεαρές ηλικίες το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο. Πιστεύω έχουν κλειστεί πολλά ραντεβού και σύντομα θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό αυτής της ηλικιακής ομάδας. Πιστεύω επίσης ότι σύντομα θα έχουμε χτίσει το τείχος της ανοσίας. Καλό είναι να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις για το πως παίρνονται οι αποφάσεις και δίνονται οι οδηγίες στους πολίτες».


Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του εμβολιαστικού κέντρου Ζακύνθου, Διονυσία Πυριόχου σημείωσε ότι το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων είναι σημαντικό και για τον τουρισμό. «Νομίζω ότι οι νέοι έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Τα άτομα αυτής της ηλικίας είναι αρκετά και θα μπορέσουμε να θωρακιστούμε καλύτερα. Δεν αρκεί να εμβολιαστούν οι ενήλικες και οι υπερήλικες. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα εμβολιαστούν. Με έχουν ρωτήσει πολλά παιδιά. Νομίζω ότι επειδή μάλιστα είμαστε τουριστικό νησί και πολλοί νέοι εργάζονται, τους επηρεάζει και θέλουν να εμβολιαστούν. Παίζει ρόλο η επαφή με τους τουρίστες, επειδή έρχονται σε πολύ κοντινή απόσταση καθημερινά».
Η κ. Πυριόχου τόνισε ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων, τόσο θα βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα. «Είμαι πολύ χαρούμενη για το Κέντρο Υγείας γιατί δεν πέφτουμε κάτω από τους 200 εμβολιασμούς την ημέρα. Νομίζω άμεσα θα έχουμε επίτευξη στόχου και θα καλυφθεί μεγάλο ποσοστό. Έχω δει πολύ μεγάλη διαφορά. Έρχονται με μεγάλη χαρά να εμβολιαστούν. Υπάρχει συνειδητοποίηση. Στην αρχή είχαν μια επιφύλαξη. Είδαν ανθρώπους άλλους και φίλους τους ότι δεν είχαν συνέπειες από το εμβόλιο και σταμάτησαν να φοβούνται. Από την πλευρά τους επίσης οι νέοι είναι ακλόνητοι και δεν έχουν αρνητικές σκέψεις».

Εφ. Δαμουλάκη: «Το εμβόλιο παραμένει το μόνο όπλο στη φαρέτρα μας»
Η κ. Δαμουλάκη τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις αμφιβολίες, λόγω των παρενεργειών. «Παρά τις παρενέργειες σε κάποια άτομα, που είναι λυπηρό, το εμβόλιο παραμένει το μόνο όπλο στη φαρέτρα μας για να πολεμήσουμε τον ιό που είναι εδώ ακόμα. Παρόλο που υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, ο ιός είναι εδώ και αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας, θα έχουμε τέταρτο κύμα. Και επειδή προστίθενται και οι μεταλλάξεις, ίσως γίνουν σοβαρότερα τα πράγματα, αλλά αυτό το ξέρουν καλύτερα οι ειδικοί», τόνισε η κ. Δαμουλάκη, η οποία υπενθύμισε ότι το Κέντρο Υγείας έχει δυο εμβολιαστικές γραμμές με το εμβόλιο της Pfizer και ζήτησε από τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

photo: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο