Δημοτικό Συμβούλιο | Ψήφισμα κατά του εργασιακού ν/σ και διακοπή συνεδρίασης

Την αντίθεσή του απέναντι στο εργασιακό ν/σ εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, εκδίδοντας σχετικό ψήφισμα την ώρα συζήτησή του στη Βουλή.

Επίσης, το σώμα αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση, στηρίζοντας τη σημερινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση.


Ωστόσο, κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να εκδοθεί το ψήφισμα εναντίωσης, αλλά να συνεχιστεί κανονικά η συνεδρίαση. Η αρχική εισήγηση για την έκδοση ψηφίσματος και τη διακοπή της συνεδρίασης έγινε από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον Φώτη Κόκλα και στηρίχθηκε από την παράταξη του κ. Αρμένη και του κ. Κασσιμάτη.

Ο πρόεδρος του σώματος, Στ. Κακολύρης πρότεινε να συνεχιστεί η συνεδρίαση, καθώς όπως είπε η απεργία ήταν έκτακτη και δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση. Επίσης, πρόσθεσε ότι έπρεπε να συζητηθούν μία σειρά από σοβαρά ζητήματα, όπως για παράδειγμα, το νομοσχέδιο για τη σύσταση φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου. Ο κ. Κακολύρης είπε στο σώμα, ότι η ΚΕΔΕ ήρθε σε επικοινωνία με τη δημοτική αρχή και ρώτησε αν χρειάζεται να συνδράμει στο συγκεκριμένο θέμα και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση, από τη στιγμή που το ν/σ βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση. Μάλιστα, ο κ. Κακολύρης είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα θα το εισήγαγε εκτός ημερησίας διάταξης στην αποψινή συνεδρίαση, με τον κ. Αρμένη να ζητά τη συζήτηση του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση και αφού πρώτα σταλεί η εισήγηση του Δημάρχου.

Υπέρ της συνέχισης της συνεδρίασης ψήφισαν οι: Κακολύρης, Βαρβαρίγος, Καψαμπέλη, Σπίνος, Πάστρας, Μαρίνος, Κάνδηλας και Δρόσος.

Υπέρ της διακοπής της συνεδρίασης ψήφισαν οι: Αρμένης, Τσουρουνάκης, Ξένος, Καμπίτσης, Κασσιμάτης, Φεραδούρος, Τσαγκαρόπουλος, Αγαλιανός, Αβράμης, Κόκλας, Πλατυπόδης, Ρένεσης, Καλαμαράς, Σεβαστιάδης και Μαρινάκης.

Το ψήφισμα που κατέθεσε η «ΛΑ.ΣΥ.»

ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Με την κατάθεση αυτού του Νομοσχεδίου, επιδιώκουν, οι εργαζόμενοι ως σύγχρονοι σκλάβοι να αναγκάζονται να δουλεύουν 10 ώρες με απλήρωτες υπερωρίες για σχεδόν 6 μήνες, με μόνη εργοδοτική δέσμευση την απόδοση λίγων ημερών άδειας στο ίδιο διάστημα. Επιδιώκουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν από μισθούς των 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα. Την ίδια στιγμή, θέλουν συνδικάτα απλούς παραστάτες στην παρέλαση των αντιλαϊκών νόμων που ξηλώνουν κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα. Γι’ αυτό και φέρνουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Θέλουν να βάλουν τους εργατικούς αγώνες στο γύψο. Να προωθήσουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και να νομιμοποιήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα αφού επιβάλλεται εκτός από τον απαράδεκτο τρόπο της.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο