Στο Τop 10 για αναζητήσεις πτήσεων στην Ευρώπη η Ελλάδα – Ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός

Κατακόρυφη αύξηση εμφανίζει το ενδιαφέρον για αναζητήσεις πτήσεων σε όλη την Ευρώπη, στην Google, με την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επιθυμητών προορισμών και την Ελλάδα να τοποθετείται στην 6η θέση, στο Top 10 των δημοφιλών προορισμών διακοπών της Google.

Με τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον αρχίζει να ανακάμπτει, σύμφωνα με τις τάσεις αναζήτησης στη Google. Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν καθώς αισθάνονται πιο σίγουροι για την κράτηση ενός ταξιδιού. Αυτό αποδεικνύεται από το αυξημένο ενδιαφέρον, πάνω από 50%, που καταγράφεται από τα μέσα Μαΐου, για αναζητήσεις πτήσεων σε όλη την Ευρώπη.
Επίσης, σύμφωνα με τις τάσεις αναζήτησης, τα ταξίδια στο εξωτερικό εξακολουθούν να κυριαρχούν. Το καλοκαίρι του 2020, οι αναζητήσεις για αναψυχή στο εξωτερικό έφτασαν στο υψηλότερο σημείο της 10ετίας και αυτή η τάση συνεχίζεται, με θεματικά πάρκα και ενοικιάσεις οχημάτων RV να αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλή.


Κάθε μέρα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στρέφονται στην Google για αναζήτηση πληροφοριών, οι οποίες σχετίζονται με ταξίδια. Αυτές οι αναζητήσεις συμβάλλουν στη σύνδεση επιχειρήσεων και πελατών, αλλά βοηθούν επίσης να γίνει κατανοητός ο ενθουσιασμός των ανθρώπων όσον αφορά τα σχέδιά τους για ταξίδια και διακοπές.

Το μήνυμα που έρχεται από την Google είναι σαφές: Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν, αρκεί να μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια. Για την ταξιδιωτική βιομηχανία, μια βιομηχανία που αποτελείται από εκατομμύρια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η οποία υποστηρίζει πολλά εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αυτό αποτελεί ευπρόσδεκτη είδηση, η οποία, ωστόσο, συνοδεύεται από ορισμένες προκλήσεις.

Σύνδεση στο διαδίκτυο για κρατήσεις, πελάτες και κριτικές

Σύμφωνα με την Google, τον τελευταίο χρόνο, όλοι έχουμε ξοδέψει πολύ χρόνο στο διαδίκτυο -περισσότερο χρόνο από ποτέ. Έτσι, ο ταξιδιωτικός κλάδος, όπως και πολλοί άλλοι, θα πρέπει να συνδεθεί στο διαδίκτυο για να είναι ευθυγραμμισμένος για κρατήσεις, πελάτες και κριτικές.

Πηγή:money-tourism.gr