Μάνος Βαζαίος – Προπονητής ΖΑΟΑ – «Είναι καλό όλο αυτό που συμβαίνει για το τένις

Μεγάλη είναι η βοήθεια στο Ελληνικό τένις λόγω των επιτυχιών του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Ρολάν Γκαρός. Από τις διακρίσεις τους ωθούν πολλά νέα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα και να διαγράψουν τη δική τους ξεχωριστή πορεία.
Όντας καλεσμένος στην εκπομπή «Σπορ στο IONIAN» o προπονητής του ΖΑΟΑ Μάνος Βαζαίος τόνισε ότι όλο αυτό μπορεί να βοηθήσει το άθλημα του τένις να κάνει σημαντικά βήματα προς τα μπροστά.
«Είναι καλό όλο αυτό που συμβαίνει. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε σωστά και να κρατήσουμε τον κόσμο στο τένις και να αναπτύξουμε το άθλημα».
Μάλιστα ο έμπειρος προπονητής του ΖΑΟΑ τόνισε ότι το θετικό είναι ότι το άθλημα δεν επηρεάστηκε τόσο πολύ από τον κορωνοϊό λόγω των αποστάσεων που τηρούνται ούτως ή άλλως.
« Σίγουρα ένα γήπεδο τένις είναι γύρω στα 700 τετραγωνικά. Είναι ανοιχτός χώρος και υπάρχουν αποστάσεις. Προσέχουμε και προσέχαμε. Σχεδόν δεν υπάρχουν καθόλου κρούσματα τώρα και είμαστε τυχεροί για αυτό».
Πηγαίνοντας όμως στο θέμα των υποδομών οι δυσκολίες παραμένουν για το τένις. Ο πρόεδρος της Νίκης Πατρών Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε για τις εγκαταστάσεις στη Ζάκυνθο και τόνισε ότι είναι κρίμα να μην υπάρχει καμία βοήθεια για το σωματείο.
«Ειδικότερα στη Ζάκυνθο είναι κρίμα, τόσος κόσμος να έχει αυτά τα γήπεδα στην παραλία. Και παρόλα αυτά βγάζουν καλούς αθλητές, διακρίνονται και παίρνουν κύπελλα».
Ο κ. Βαζαίος σχολιάζοντας το ίδιο θέμα σημείωσε ότι πρέπει ο Δήμος κυρίως να ασχοληθεί με το ζήτημα και να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ποιοτικές υποδομές στο τένις και να δοθεί η ευκαιρία να έρθουν ακόμα περισσότερα παιδιά και να ασχοληθούν με το άθλημα.
«Όσον αφορά τη Ζάκυνθο τα έχουμε πει αρκετές φορές. Ελπίζω να τύχουμε και εμείς της προσοχής πρώτα από όλα από τον Δήμο. Να καταλάβουν και αυτοί, ότι το να φτιάξουμε τα γήπεδα μας θα μπορέσουμε να οργανώσουμε το τένις και να κάνουμε το επόμενο βήμα».
Η αγάπη για το τένις μεγαλώνει ειδικά από τα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα και να δοκιμάσουν το ταλέντο τους.