Εγκαινιάστηκε η διαδικτυακή πύλη «Link to Greece»

•Στόχος να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα, με τους τουριστικούς πράκτορες στις αγορές της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου

Διαδικτυακή συνάντηση εκπροσώπων των Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα έπειτα από πρόσκληση του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας που υλοποιείται στο πλαίσιο μεγιστοποίησης της προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και της άμεσης και αποτελεσματικής προσέγγισης της επαγγελματικής τουριστικής αγοράς της BENELUX στην Covid-19 εποχή.
Πρόκειται για την διαδικτυακή πύλη Link to Greece που εγκαινιάστηκε στις 8 Απριλίου 2021 και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα, με τους τουριστικούς πράκτορες στις αγορές της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου. Η πλατφόρμα θα λειτουργεί ως τόπος επαφών για επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά και ως εργαλείο παρουσίασης των ελληνικών εταιρειών που ενδιαφέρονται για την αγορά της BeNeLux.
Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησαν η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρος Αλεξάκης. Επιπλέον στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κκ Μ. Βούλγαρης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Π. Βαρούχας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Σ. Δαφνής, Governor Olive Oil.
Στην τοποθέτηση του o κος Αλεξάκης επικεντρώθηκε στην σημασία της ασφάλειας ως προαπαιτούμενου για την ομαλή έλευση και εξέλιξη της νέας τουριστικής περιόδου, αλλά και ως ζητούμενου από την πλευρά των επισκεπτών που σχεδιάζουν τις διακοπές τους. «Είναι γεγονός ότι μέσα από την δοκιμασία της πανδημίας και την αστάθεια που προέκυψε στο πρόσφατο κύμα της πανδημίας, έχουν ανατραπεί πολλά σε σχέση με την προσδοκώμενη εξέλιξη των πραγμάτων. Ωστόσο, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, διασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις μιας παραγωγικής περιόδου για τον τουρισμό στα Ιόνια Νησιά. Στην φαρέτρα μας πλέον, υπάρχει ένα σημαντικό εφόδιο, ο εμβολιασμός, όπου με ορθολογική διαχείριση και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα μπορέσουμε όλοι, σε κλίμα συνεργασίας, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο