Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τον φορέα | Δ. Ακτύπης: «Το 90% των αιτημάτων μας ικανοποιήθηκε»

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε στις 12 Ιουνίου το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τον τίτλο «Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας, Ναυάγιο Ζακύνθου, διατάξεις για τα τουριστικά γραφεία, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τα τουριστικά καταλύματα και άλλες ρυθμίσεις για την τουριστική ανάπτυξη».

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο, με το τρίτο μέρος του Σ/Ν επιδιώκεται η δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης και αξιοποίησης του Ναυαγίου της Ζακύνθου, του δεύτερου σε επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα τουριστικού προορισμού στην Ελλάδα και σημαντικού τουριστικού πόλου έλξης, ο οποίος χρήζει άμεσης εξειδικευμένης μέριμνας, προκειμένου οι τουρίστες σαν μπορούν να τον επισκέπτονται με ασφάλεια. Επιπρόσθετα, συστήνεται Συμβούλιο Ανάπτυξης για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας και επιλύονται μια σειρά ζητημάτων όπως είναι ο χρόνος απόσυρσης της κυκλοφορίας των ΔΧΤΛ ανοιχτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων, η λειτουργική ενοποίηση κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ενώ εισάγεται μια σειρά σημαντικών, χρηστικών και επειγουσών ρυθμίσεων σε θέματα λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και οργάνωσης της τουριστικής αγοράς, όπως η παράταση προθεσμιών κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων, με στόχο την άμεση επίλυση πρακτικών προβλημάτων που προκύπτουν από την καθημερινή άσκηση της τουριστικής δραστηριότητας ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου. Το Υπουργείο Τουρισμού καλεί όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια αυτή διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους επί των προτεινόμενων ρυθμίσεων και αναμένει τις σχετικές εισηγήσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου 2021 και ώρα 14:00.


Δ. Ακτύπης: «Το 90% των αιτημάτων μας για τον φορέα ικανοποιήθηκε»
Στο νέο φορέα αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν λίγες μέρες. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ακτύπης ανέφερε: «Ο αιγιαλός είναι κατοχυρωμένος από το Σύνταγμα και δεν μπορεί να τον πουλήσει κανένας. Δεν γίνεται να μεταβιβαστεί σε ιδιώτη». Επίσης, σημείωσε ότι οι μετοχές του Δημοσίου δεν θα μεταβιβάζονται, ο δήμος θα εκπροσωπείται στον φορέα και πως η έδρα του θα είναι μεν στην Αθήνα, αλλά θα υπάρχει υποκατάστημα στο νησί. Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως η ΝΔ είναι «υπέρ των επενδύσεων και όχι των αδιαφανών αγοραπωλησιών. Το 2014, που έγινε η αγοραπωλησία δεν ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ εκείνη που έκανε τους μεσάζοντες. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα γιατί αυτά τα ζητήματα διερευνώνται από τη δικαιοσύνη, όμως επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε η αγοραπωλησία και βρέθηκα οι κάτοικοι στρυμωγμένοι και κόντεψαν να χάσουν την περιουσία τους».

Για το άλλο «καυτό» θέμα που έχει να κάνει με τον δρόμο διαφυγής και την ασφάλεια, σημείωσε ότι την κατασκευή του δρόμου την έχει αναλάβει η ΠΙΝ. Όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν φέτος στην περιοχή, είπε ότι είχε μία σχετική συζήτηση με τον Διοικητή της Π.Υ. και πως θα πρέπει και ο δήμος να μεριμνήσει, ώστε να γίνονται οργανωμένα οι επισκέψεις των τουριστών (συγκεκριμένης διάρκειας και επίβλεψη). Τόνισε ότι θα πρέπει για 2-3 μήνες να μείνει ανοιχτός ο χώρος με προϋποθέσεις και πως από του χρόνου (με τη λειτουργία του φορέα) θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο