Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

tanea.gr

Δύο νέα παιδιά έχουν κλέψει την προσοχή μας αυτές τις ημέρες με τις επιδόσεις στο τουρνουά τένις, Ρολάν Γκαρός του Παρισιού. Και οι δύο αυτοί Έλληνες πρωταθλητές, έχουν μπει για τα καλά στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματος αυτού εδώ και καιρό. Δεν ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία οι τωρινές επιτυχίες τους. Βέβαια το τένις είναι ένα άθλημα όχι μαζικό και ιδιαίτερα δημοφιλές. Λίγοι γνωρίζουν τους κανονισμούς του και λιγότεροι ασχολούνται με αυτό, άλλωστε παίζεται συνήθως ένας προς έναν, το πολύ διπλό, δύο προς δύο. Το τελευταία χρόνια έχει ανέβει αρκετά το ενδιαφέρον των νέων παιδιών να μάθουν και να παίξουν τένις, μιας και προσφέρεται για κίνηση και άθληση όλου του σώματος αλλά και άσκηση του μυαλού. Τι να το κάνουμε όμως πάντα ήταν «παρεξηγημένο» ως άθλημα των πλουσίων και των ελίτ και για τους λεγόμενους «αριστερούς» απαγορευμένο ως μίασμα καπιταλιστικής νοοτροπίας. Τρίχες μεν, αλλά και με τέτοιες τρίχες φτιάχνονταν πολιτικές καριέρες.

Τώρα λοιπόν που δύο νέα Ελληνόπουλα μας τιμάνε με τις επιτυχίες τους και προβάλουν τη χώρα μας, σε κάποιους αυτό δεν άρεσε. Ούτε σκέφτηκαν τους κόπους και τις θυσίες των οικογενειών τους, ούτε μπόρεσαν να κατανοήσουν ότι για να φτάσεις τόσο ψηλά πρέπει να προπονείσαι ώρες ατελείωτες και να μην έχεις σχεδόν προσωπική ζωή. Επίσης ότι το άθλημα αυτό θέλει συγκεκριμένες προδιαγραφές προετοιμασίας, μιας και διεξάγεται σε διαφορετικού εδάφους γήπεδα και υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Τι άκουσε λοιπόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ευτυχώς από λίγους αλλά γνωστούς και φωνασκούντες, για το γιατί ζει στο Μόντε Κάρλο για να προετοιμάζεται και να προπονείται, γιατί πήγε κάποια στιγμή στο Ντουμπάι για προπόνηση και δεν ξέρω πόσα άλλα για τις «αστικές του προτιμήσεις και ιδέες». Ο αθλητής όμως έμεινε ευτυχώς απερίσπαστος απ’ όλα αυτά και συνεχίζει να μας τιμάει σαν Έλληνας με τις επιτυχίες του.


Στην περίπτωση της Μαρίας Σάκκαρη η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη, μιας και φημολογείται ότι διατηρεί από ολίγων μηνών σχέση με τον γιο του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον νεότερο. Αν και η αθλήτρια είναι κόρη της παλιάς πρωταθλήτριας του τένις Αγγελικής Κανελοπούλου και μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη για τη νεαρή αθλήτρια «το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά» τα ακούει και αυτή όπως και ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τους δήθεν «προοδευτικούς». Η δε σχέση με τον γιό του Μητσοτάκη έδωσε την ευκαιρία για πάρτι στο διαδίκτυο από τους «γνωστούς». Τι δεν έγραψαν, τι δεν φαντάστηκαν για να την κατηγορήσουν. Ακόμη και τον Ασλανίδη της χούντας θυμήθηκαν, για να πουν ότι έχει «αθέμιτη βοήθεια» και για αυτό κερδίζει. Μίλησαν για ντόπινγκ με ελαφρότητα, χωρίς να γνωρίζουν ότι σε τέτοιου επιπέδου αγώνες οι έλεγχοι είναι συνεχείς και εξονυχιστικοί. Η αθλήτρια με την αξία της έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς του τουρνουά του Παρισιού, εκεί που δεν έφτασε ποτέ καμία άλλη Ελληνίδα και η αξία της προεξοφλεί νίκες και στο μέλλον, γιατί έχει μέλλον μπροστά της.

Είναι και οι δύο αθλητές μας νέοι και έχουν πολλές επιτυχίες μπροστά τους. Εμείς απλά πέρα από την υπερηφάνεια που νιώσαμε ως Έλληνες δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την κακή νοοτροπία κάποιων δήθεν προοδευτικών, αλλά κυρίως φανατικών εμπαθών με παρωπίδες, που δεν κάνουν πίσω ούτε στον έρωτα δύο νέων παιδιών, αλλά χύνουν με ευκολία το μίσος και τη χολή τους κατά των πολιτικών τους αντιπάλων. Από τέτοιους σωτήρες ας μας φυλάει η ζωή. Ευτυχώς που και σε αυτούς τους χώρους της Αριστεράς δεν είναι πλειοψηφία οι εμπαθείς, υπάρχουν και οι ιδεολόγοι και σωστοί. Ένας εξ αυτών ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο