Έτοιμη η μελέτη για το κωδωνοστάσιο της Φανερωμένης | Τι θα γίνει με την χρηματοδότηση;

Υποβλήθηκαν οι σχετικές μελέτες για τις επεμβάσεις στο Κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου, στην αρμόδια υπηρεσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου και συγκεκριμένα στην Διευθύντρια κ. Ελένη Παπασταύρου και στην Αρχαιολόγο της Εφορείας κ. Δήμητρα Νικολιά.

Η Στατική Μελέτη εκπονήθηκε από τον Ζακύνθιο Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και Διευθυντή του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Χαράλαμπο Μουζάκη και η Αρχιτεκτονική Μελέτη εκπονήθηκε από τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Τιμολέοντα Κουιμτζόγλου.


Το εγχείρημα βρίσκεται στη διαδικασία των εγκρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες,με στόχο να υλοποιηθεί το έργο αποκατάστασης και συντήρησης αυτού του σπουδαίου και σημαντικού μνημείου στο νησί μας, ενός μνημείου ιστορικού και ξακουστού που καταστράφηκε υπό του σεισμού και του πυρός του 1953.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου και εφημέριος του Ι.Ν, Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κονίδη, δήλωσε: «Ευελπιστούμε και ευχόμαστε να προχωρήσει σύντομα η έγκριση της μελέτης και να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση για την εφαρμογή της, όπως μας έχουν υποσχεθεί υπεύθυνοι φορείς, δίχως να μείνουν αυτές οι πολύτιμες εργασίες άυλα σχέδια στα χαρτιά».

Τι θα γίνει με την χρηματοδότηση;

Υπενθυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε υποβάλει στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού αίτημα για την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) της μελέτης που συνέταξε ο κ. Μουζάκης, και αυτό που μένει είναι η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Μάλιστα, για το ίδιο θέμα, η Περιφερειάρχης είχε συναντηθεί πριν από ένα εξάμηνο με τον π. Σεραφείμ Κονίδη και είχε ενημερωθεί για την υφιστάμενη κατάσταση και την ανάγκη εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου. Αυτό που προέχει πλέον είναι η άμεση χρηματοδότηση του έργου, προκειμένου να αποκατασταθεί αυτό το σπουδαίο ιστορικό μνημείο…

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο