Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Πύργο Δομενεγίνη για το 4ο Δημοτικό- Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης η επιτροπή «Ζάκυνθος Ελλάδα 2021″του Δήμου Ζακύνθου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λιθακιάς και το 4ο Δημοτικό Ζακύνθου διοργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Πύργο Δομενεγίνη την Τετάρτη 9/6/2021.
Εκπαιδευτικός στόχος του προγράμματος ήταν , με μια στοχευμένη αναδρομή στο παρελθόν , να γνωρίσουν τα παιδιά την Ελληνική Επανάσταση αλλά και τη συμβολή της Ζακύνθου σε αυτή .
Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο στις εορταστικές δράσεις, έπαιξαν ένα πρωτότυπο διαδραστικό παιχνίδι ρομποτικής κατασκευασμένο από τους ίδιους με τίτλο ¨Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ¨
Η εκπαιδευτική Ρομποτική , είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι .

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία μαθητών και εκπαιδευτικών του 4ου Δημοτικού Ζακύνθου ,με στόχο να μάθουν και να γνωρίσουν οι μαθητές τους ένδοξους ήρωες και τις ιστορικές μάχες που άφησαν το στίγμα τους στον απελευθερωτικό αγώνα .
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους.