Ν. Αρετάκης: «Απαγορευτικές οι προσφορές των εταιρειών για τους ναυαγοσώστες»

•Χρ. Πάστρας: «Οι ναυαγοσώστες δεν είναι στις δικές μου αρμοδιότητες»

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα από το Δήμο για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις παραλίες του νησιού μας, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί τρόπος για την πρόσληψη τους. Ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης δήλωσε ότι παίρνει προσφορές από εταιρίες, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει αποτέλεσμα, αφού όπως επισημαίνει το κόστος είναι απαγορευτικό. «Εμείς προσπαθούμε να εξοπλίσουμε τις παραλίες διότι οι προσφορές που έχουμε από τις εταιρίες είναι απαγορευτικές για τον Δήμο. Είναι 1.300.000 ευρώ, για παράδειγμα, η μια προσφορά. Προσπαθούμε μόνοι μας να εξοπλίσουμε τις παραλίες. Ζητάμε άλλες προσφορές και έχουμε κάνει επιμέτρηση με τοπογράφους του Δήμου για να καθορίσουμε το εύρος της κάθε παραλίας για να εισηγηθούμε στην επιτροπή, να εξετάσει την πρόταση μας και να μειώσουμε το κόστος».
Μέχρι προσφάτως, το ζήτημα των ναυαγοσωστών το είχε αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων Χρήστος Πάστρας, ο οποίος διευκρινίζει ότι αυτό το κομμάτι πια το έχει αναλάβει ο Δήμαρχος. «Όσον αφορά τους ναυαγοσώστες, έχει αναλάβει το θέμα αποκλειστικά ο Δήμαρχος και «το τρέχει» και δεν συμπεριλαμβάνεται πια στις δικές μου αρμοδιότητες».
Ο κ. Αρετάκης πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει ζητήσει μια μικρή παράταση μέχρι τέλος του μήνα, προκειμένου να βρει τον απαιτούμενο αριθμό, καθώς η προθεσμία πρόσληψής τους λήγει στις 22 Ιουνίου. «Έκανα μια βόλτα και είδα ότι δεν υπάρχει πολύς κόσμος στις παραλίες. Άλλωστε δεν έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, γιατί είναι λίγοι οι ξένοι επισκέπτες. Έχουμε μέχρι τις 22 μήνα περιθώριο. Θα κοιτάξουμε επειδή είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου λόγω του «Ιανού», μήπως πάρουμε παράταση μέχρι τέλος του μήνα. Επειδή η τουριστική περίοδος δεν προβλέπεται να αρχίσει άμεσα. Έχουμε πάρει εξοπλισμό για τους ναυαγοσώστες. Σε περίπτωση που δεν βρούμε εταιρία, θα προσλάβουμε εμείς προσωπικό για να στελεχώσουμε τις παραλίες. Πυργίσκοι, φαρμακεία κ.α.».
Ο κ. Αρετάκης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες μας, τονίζοντας ότι οι παραλίες θα λειτουργήσουν φέτος με ασφάλεια και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι παραλίες για τον κόσμο. Το τι θα πετύχουμε θα φανεί από την προσφορά και την ανταπόκριση που θα έχουμε».


Οι δημοπρασίες
Για τις δημοπρασίες των παραλιών ο κ. Πάστρας, τόνισε ότι η διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πως μέχρι, το αργότερο, τα τέλη του μήνα θα προχωρήσουν όλες οι ενέργειες. «Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το κομμάτι της απευθείας παραχώρησης των όμορων επιχειρήσεων και από την Τρίτη θα αναρτηθεί στο Διαύγεια, όπως προβλέπει η νομοθεσία, για δέκα μέρες η ανακοίνωση για τη δημοπρασία. Θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί για 10 μέρες και μετά θα ξεκινήσει η δημοπρασία τους».

photo: city.sigmalive.com

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο