Επιφυλακτικοί για ταξίδια στην Ευρώπη Αμερικάνοι, Ρώσοι, Βραζιλιάνοι, Ιάπωνες και Κινέζοι

lefkadatoday

Επιφυλακτικοί για ταξίδια στην Ευρώπη αυτό το Καλοκαίρι παραμένουν οι ταξιδιώτες από προορισμούς μεγάλων αποστάσεων. Γιατί μπορεί η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών να ενισχύει τις ελπίδες τους να ταξιδέψουν το Καλοκαίρι του 2021, ωστόσο, τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν φαίνεται να είναι ακόμη η προτιμώμενη επιλογή τους. Ωστόσο, για τους πιο… τολμηρούς ο Ιούλιος και ο Αύγουστος αναδεικνύονται στους πιο δημοφιλείς μήνες. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα του τελευταίου Βαρόμετρου για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων (Long-Haul Travel Barometer-LHTB), το δεύτερο μισό του 2021, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC).

Η έρευνα αυτή αφορά βραχυπρόθεσμες ταξιδιωτικές προθέσεις πέντε υπερπόντιων αγορών και, συγκεκριμένα, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. H Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στις αξιολογήσεις των ερωτηθέντων σε όλες αυτές τις αγορές, μέσα στο top-10 και συγκεκριμένα:


στην 7η θέση στη Βραζιλία, με ποσοστό 17%
στην 8η θέση στην Κίνα, με ποσοστό 18%
στην 8η θέση στις ΗΠΑ, με ποσοστό 11%
στην 2η θέση στην Ρωσία, με ποσοστό 19%, με πρώτη την Τουρκία με 23%
στην 9η θέση στην Ιαπωνία, με ποσοστό 7%
etcΚαθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ανοίξει τα σύνορά της σε περισσότερες χώρες και εμβολιασμένους παραθεριστές φέτος το Καλοκαίρι, οι συντονισμένοι κανόνες για τα διεθνή ταξίδια είναι ζωτικής σημασίας για την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών να επισκεφθούν την περιοχή.

Σύμφωνα με το τελευταίο LHTB, ακόμη και μετά από ένα χρόνο αυστηρών περιορισμών για την αντιμετώπιση του COVID-19, οι ταξιδιώτες από υπερπόντιες αγορές εξακολουθούν να ελπίζουν να ταξιδέψουν, παραμένουν, ωστόσο, ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στο πλαίσιο αυτό, δεν δείχνουν την προτίμησή τους στην Ευρώπη, εξαιτίας της απουσίας εναρμονισμένων κανόνων για τα ταξίδια σε όλη την περιοχή. Έτσι, κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, η ενότητα και η συνοχή στα μέτρα ασφάλειας θα έχουν καθοριστική σημασία για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

money tourism copyright photo ETC
money tourism copyright photo
Το LHTB της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC) και η Eurail B.V. προβλέπουν τις βραχυπρόθεσμες ταξιδιωτικές προθέσεις πέντε υπερπόντιων αγορών και, συγκεκριμένα, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Πηγή:money-tourism