ΠΕΔ-ΙΝ: Σημαντικές επισημάνσεις στην τηλεδιάσκεψη για την επαναλειτουργία της Κρουαζιέρας

Τηλεδιάσκεψη για την επαναλειτουργία της Κρουαζιέρας και την υποδοχή των πλοίων και των επιβατών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την ΠΕΔ- ΙΝ σε συνεργασία με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας.
Οι βασικότερες επισημάνσεις στη συζήτηση που έγινε ήταν οι ακόλουθες:
•Ο τομέας της κρουαζιέρας έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα, λόγω της πανδημίας.
•Οι επισκέπτες που θα καταφθάσουν στους προορισμούς με κρουαζιερόπλοια, πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Οι εταιρείες τηρούν τα πρωτόκολλα, όσο κι αν αυτά δεν είναι ευχάριστα και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι τοπικοί φορείς, οι οποίοι διαχειρίζονται τα λιμάνια, γιατί τα λάθη θα δημιουργήσουν περεταίρω προβλήματα.
•Πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές στα Ιόνια Νησιά. Παρατηρούνται προβλήματα στην αποβίβαση και επιβίβαση των επισκεπτών όπου δεν υπάρχουν κατάλληλες λιμενικές υποδομές υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων.
•Τα προγράμματα των εταιρειών έχουν μειωθεί σημαντικά για τα Ιόνια Νησιά το 2021 λόγω της πανδημίας. Όμως καθώς η ανοσία του πληθυσμού μεγαλώνει μέσω των εμβολιασμών οι εξαιρετικές ομορφιές των νησιών του Ιονίου θα προσελκύσουν και πάλι τους επισκέπτες της κρουαζιέρας.

Ο Αλέξανδρος Παρίσης, Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η κρουαζιέρα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τομέα της τουριστικής δραστηριότητας. Τα Ιόνια νησιά είχαν ένα μεγάλο αριθμό αφίξεων από κρουαζιερόπλοια πριν ξεσπάσει η πανδημία. Για παράδειγμα για το νησί της Κεφαλλονιάς που είχα την τιμή να είμαι Δήμαρχος του Ενιαίου Δήμου, το 2019 ήταν μια χρονιά με σχεδόν 200 αφίξεις που αποτελεί και ρεκόρ. Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν τυχαίο και είχαμε δουλέψει εντατικά για να το πετύχουμε. Έχουμε στηρίξει τον τουρισμό κρουαζιέρας με πολλές ενέργειες όπως:
•Οργάνωση δύο μεγάλων Συνεδρίων για την Κρουαζιέρα.
•Συμμετοχή στις Διεθνείς Εκθέσεις Seatrade σε Μαϊάμι και Αμβούργο συνεχώς σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Αμερικής και την κ.Παλάσση της CTM.
•Συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους επαγγελματίες και συσκέψεις των εμπλεκομένων παραγόντων για την έγκαιρη και κατάλληλη προετοιμασία για την υποδοχή των πλοίων και των επιβατών.
•Συνεργασία με τους Ταξιδιωτικούς πράκτορες στην Επιτροπή Τουρισμού.
•Συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένων για αναβάθμιση των προσφερόμενων Λιμενικών Υπηρεσιών.
•Εκδηλώσεις θεσμικής Υποδοχής των πρώτων Κρουαζιερόπλοιων στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και Αποχαιρετισμού στο κλείσιμο.
•Ενισχυτική ειδική έκδοση με πληροφορίες σε υποδομές και εκδρομές για τις Εταιρείες Κρουαζιέρας.

Συνεργασία με το Νοσοκομείο για τους επιβάτες που χρειάζονται ιατρική φροντίδα».


Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο