Η απάντηση των Αγγ. Σεβαστιάδη και Δ. Αρβανιτάκη για τις αθλ. υποδομές στο Φιολίτι – «Έχει δοθεί από τον περασμένο Ιούνιο ολοκληρωμένη μελέτη στον Δήμο»

Μετά την αναφορά του νυν αντιδημάρχου Αρτεμισίων Χρήστου Πάστρα για την εξέλιξη σχετικά με τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή του Φιολιτίου, ο τέως αντιδήμαρχος της περιοχής και νυν δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Σεβαστιάδης και ο αθλητικός παράγοντας και κάτοικος Φιολιτίου Διονύσιος Αρβανιτάκης απάντησαν και τόνισαν ότι έχει δοθεί από τον προηγούμενο Ιούνιο μελέτη στον Δήμαρχο Ζακύνθου σχετικά με τις αθλητικές υποδομές στη συγκεκριμένη περιοχή
«Διαβάζω τον κ. Πάστρα να αναφέρει ότι ετοιμάζουν μελέτες για το γήπεδο του Φιολιτίου. Νομίζω ότι αυτό και μόνο προκαλεί έκπληξη. Θέλουμε να ενημερώσουμε την κοινωνία και εγώ ως τέως Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων, ότι η ολοκληρωμένη μελέτη δόθηκε πέρσι περίπου μέσα στον Ιούνιο με τέσσερις τόμους στα χέρια του Δημάρχου» σημείωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Σεβαστιάδης, ο οποίος σημείωσε ότι η ολοκληρωμένη μελέτη έγινε σε συνεργασία με τον κ. Αρβανιτάκη και μετά από πολύ αγώνα και αναζήτηση στην Περιφέρεια βρήκαν τη μελέτη που περιλαμβάνει ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις. Από εκεί και πέρα την πήγανε στον Δήμαρχο Ζακύνθου και το μόνο που ήθελε ήταν επικαιροποίηση και χρηματοδότηση.
Ο κ. Αρβανιτάκης από τη δική του πλευρά τόνισε ότι είναι θετικοί στο να γίνει ένα τέτοιο έργο, ωστόσο τόνισε ότι έχει γίνει μια προσπάθεια ώστε το έργο να μην μείνει στο «ράφι» και να προχωρήσει στην υλοποίηση του.
«Εμείς δεν αντιδράμε για οτιδήποτε φτιαχτεί στο Φιολίτι. Αντιδράμε σχετικά με την ιεράρχηση των έργων. Έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο γήπεδο η περιοχή. Εμείς είμαστε θετικοί πάντα και αποδεικνύεται με τις επιστολές που δώσαμε. Οποιοδήποτε δημοσίευμα που λέει ότι μπορούμε να φτιάξουμε και γήπεδο και κλειστό και κολύμβητήριο είναι από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Αρβανιτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο ίδιος ασχολείται με το θέμα από το 2003 και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σύγχρονο και αυτό θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα.
«Το γήπεδο μπάσκετ σε πρώτη φάση δεν είναι άμεσης ανάγκης διότι έχουμε μια ομάδα που εξυπηρετείται από την Παναγούλα. Με τα σημερινά δεδομένα κατά τη γνώμη μου είναι άμεση ανάγκη να προχωρήσει το γήπεδο ποδοσφαίρου που εξυπηρετεί την περιοχή και τη Ζάκυνθο κατά τη γνώμη μου».
Να πούμε ότι ο κ. Αρβανιτάκης είχε στείλει και σχετικό έγγραφο για το Φιολίτι και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και επί σειρά ετών προσπαθούσε το έργο να γίνει για την περιοχή. Μάλιστα αναφερόμενος προς τον κ. Αυγενάκη ο έμπειρος αθλητικός παράγοντας τόνιζε μεταξύ άλλων: «Το αθλητικό κέντρο θα περιελάμβανε γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο ολυμπιακών προδιαγραφών και ανοιχτούς χώρους για άλλα αθλήματα. Έτσι θα αποτελούσε εναλλακτικό γήπεδο για τη Ζάκυνθο και θα κάλυπτε το κενό της έλλειψης αξιόπιστων και με σύγχρονες προδιαγραφές χώρων, κενό που υπήρχε και υπάρχει για την ανάπτυξη άλλων αθλημάτων».
Παρακάτω στο έγγραφο τόνιζε ότι «Έχουμε υποχρέωση στη νέα γενιά, στους εαυτούς μας και στον τόπο μας να κινηθούμε και να διεκδικήσουμε». Ολόκληρο το έγγραφο προς τον κ. Αυγενάκη θα δημοσιευτεί στο imerazante.gr.
Eπιστολές έχουν γίνει από τον κ. Αρβανιτάκη τόσο προς τον Δήμαρχο Ζακύνθου όσο και προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό.
«Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο για να ενημερώσουμε τη Δημοτική Αρχή για να ξεκολλήσει το έργο. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι έχουν γίνει ήδη χωματουργικές εργασίες και έχει διαμορφωθεί ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου. Χρειάζεται ένα αξιόπιστο γήπεδο ποδοσφαίρου. Είναι ηθική μας υποχρέωση προς τους νέους. Δεν μπορεί μετά από 18 μήνες να είναι στα γραφεία του Δημάρχου και ο ίδιος να μην κινείται με γρήγορα αντανακλαστικά» τόνισε για το θέμα ο κ. Σεβαστιάδης, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, καθώς πρόκειται για αθλητικές υποδομές απαραίτητες προς το νησί μας.
Τόσο ο Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων Αγγ. Σεβαστιάδης, όσο και ο αθλητικός παράγονταςκαι κάτοικος Φιολιτίου Διονύσιος Αρβανιτάκης τονίζουν ότι οι αθλητικές υποδομές στην περιοχή πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα και το μόνο που χρειάζεται είναι να επικαιροποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη που είναι πολύ σημαντική.