Εξαιρετική παρουσία των αθλητών του ΝΟΖΑΚ Πρωτέα στην Πάτρα – Δ. Μαρίνος: «Γιατί το σωματείο μας δεν έλαβε καμία οικονομική ενίσχυση;»


Την εξαιρετική του πορεία συνεχίζει ο Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου Πρωτέας, καθώς οι αθλητές του σε ημερίδα ορίων στην Πάτρα έπιασαν 5 όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης για την ηλικιακή τους κατηγορία αλλά και ένα όριο για την κατηγορία των ανδρών. Συνολικά έφτασαν σε 13 ατομικά ρεκόρ, μια δεύτερη θέση και τρεις τρίτες θέσεις και υπήρξαν οι υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Πιο αναλυτικά τι έκαναν οι αθλητές του ΝΟΖΑΚ Πρωτέα: Παναγιώτης Μαρίνος – Ατομικά ρεκόρ και όρια στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα, Διονύσης Χάντζιος – Τρία ατομικά ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο, στα 100μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο, Νικόλαος Ζουπάνος – Δυο ατομικά ρεκόρ και ένα όριο στα 50μ. πρόσθιο και στα 50μ. πεταλούδα, Ιωάννης Βενετσάνος – Δυο ατομικά ρεκόρ και δυο όρια στα 50μ. ελεύθερο και 100μ. ελεύθερο, Χρήστος Δήμος – Δυο ατομικά ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο και στα 100μ. ελεύθερο και Παυλίνα Κεφαλληνού – Ένα ατομικό ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο.
Ο προπονητής του συλλόγου Διονύσης Μαρίνος τόνισε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τους αθλητές του που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και συνεχίζουν να κάνουν υπερήφανο τον σύλλογο και τους γονείς τους. Τόνισε και τη μεγάλη επιτυχία του Παναγιώτη Μαρίνου που έπιασε για πρώτη φορά όριο στην κατηγορία των Ανδρών.
Εν συνεχεία ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, που ηθικά και οικονομικά είναι πάντα κοντά στη προσπάθεια των παιδιών , στον αθλητισμό , την ποιο υγιή διέξοδο ιδίως αυτούς τους καιρούς από τις «κακοτοπιές», τη Levante Ferries και τον κ. Πυλαρινό που συνεισφέρει στη προσπάθεια και ιδίως τους κολυμβητές μου που συνεχίζουν να κάνουν θαύματα στη 15αρα πισίνα!».
Εν τω μεταξύ ο έμπειρος προπονητής του ΝΟΖΑΚ Πρωτέα εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί το σωματείο δεν έλαβε καμία οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
«Θέλω να εκφράσω έναν προβληματισμό. Γιατί αυτά τα παιδιά οι γονείς και ο σύλλογος μας που τόσα χρόνια έχει φέρει τόσες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιτυχίες , μετάλλια , κύπελλα, συνεχείς παρουσίες σε πανελλήνια πρωταθλήματα με αρκετές διακρίσεις σε αυτά, δεν άξιζαν ή δεν έπρεπε να είναι ανάμεσα στα σωματεία που έλαβαν οικονομική ενίσχυση από την Περιφερεια; Μήπως δεν είμαστε Ζακυνθινό σωματείο; Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων , η αναφορά μου – αναδρομή στο χρόνο , διακρίσεις κλπ. γίνεται διότι καλώς ή κακώς όλα ξεκίνησαν στη 15αρα πισίνα της Αθλοκινησης το 2001, εκεί που είμαστε ακόμη , με τον ίδιο προπονητή από τότε μέχρι σήμερα τον Μαρίνο Διονύσιο, το μόνο που έχει αλλάξει είναι το όνομα, ΝΟΖΑΚ – ΠΡΩΤΕΑΣ, το οποίο δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε γιατί»