Άλλαξαν οι τηλεοπτικές συχνότητες της DIGEA | Iόνιο & Δυτική Ελλάδα επανασυντονίζουν τους τηλεοπτικούς τους δέκτες

Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο επανασυντονίζουν σήμερα τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της DIGEA μιλά στο ΙΟΝΙΑΝ και εξηγεί την απλή διαδικασία.


Μην ξαφνιαστείτε αν από σήμερα αντί για τους αγαπημένους σας τηλεοπτικούς σταθμούς, βλέπετε μαύρο στους τηλεοπτικούς σας δέκτες.

Με έναν επανασυντονισμό η τηλεόρασή σας θα εντοπίσει εκ νέου όλα τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Να σημειωθεί ότι όσων οι κεραίες είναι στραμμένες προς τον Αίνο (Κεφαλονιά), ίσως χρειαστεί να κάνουν έναν δεύτερο επανασυντονισμό το απόγευμα ή το βραδάκι που θα έχουν μπει στην πλατφόρμα (DIGEA) και τα υπόλοιπα κανάλια, τα οποία ίσως αυτή τη στιγμή δεν έχουν εμφανιστεί (συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και το ΙΟΝΙΑΝ).

Σύμφωνα με εκτελεστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 28ης Απριλίου 2016, αφαιρέθηκε φάσμα στη ζώνη συχνοτήτων 694-790 MHz από την επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή προκειμένου να αποδοθεί ως «Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ» σε συστήματα ασύρματων δικτύων νέας γενιάς για την ανάπτυξη του 5G.


Η απόφαση αυτή είχε ως συνέπεια τη μεταφορά της ψηφιακής τηλεόρασης εντός της υποζώνης συχνοτήτων 470-694 MHz, γεγονός που επέφερε συρρίκνωση του διαθέσιμου φάσματος.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την Ε.Ε. σε λήψη μέτρων, προκειμένου να αντισταθμιστεί αυτή η συρρίκνωση του φάσματος για την ψηφιακή τηλεόραση, ώστε να μην επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στο πλήθος καναλιών που μπορούν στο εξής να εκπέμπονται, καθώς και στην ποιότητα του σήματος.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο