Αφιερωμένο στον φίλο Λευτέρη Νιοτόπουλο | Γράφει ο Νίκος Τσουκαλάς

“Αληθινός φίλος είναι αυτός που παραβλέπει τις αποτυχίες σου και αντέχει τις επιτυχίες σου.”
Αυτά ήταν πάντα τα λόγια που έλεγες σε όλους εμάς που σε θεωρούσαμε φίλο μας.
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που γράφω για κάποιον που το έργο του και η ζωή του ήταν γεμάτα αγάπη για την Ζάκυνθο.
Σκοπός μου δεν είναι να προσδιορίσω το έργο σου στην ειδικότερη εκδοχή του, αλλά να τονίσω το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχνες να λύσεις κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο που καθημερινά σου παρέθεταν, μικροί ή μεγάλοι, φτωχοί ή πλούσιοι, δυνατοί ή αδύνατοι πολίτες αυτού του νησιού. Σε κανέναν δεν αρνήθηκες ποτέ τη βοήθεια ή τη συμβουλή σου.


Ως Ζακυνθινός, ήσουν περήφανος, φιλόξενος και με περίσσια καλοσύνη, Τρία στοιχεία που πάσχιζες ακράδαντα να τα εμφυσήσεις σε όλους μας , ούτως ώστε κάποια μέρα, αυτά να χαρακτηρίζουν και ολόκληρο το νησί μας. Το νησί αυτό που προσπάθησες να κάνεις Πύλη Πολιτισμού και Φιλοξενίας.
Ακόμα και όταν εμπόδια και δυσκολίες βρίσκονταν στην πορεία σου, ποτέ δεν λύγισες. Ποτέ δεν έδειξες ότι κουράστηκες. Αγωνιζόσουν και δούλευες μέχρι να τελειοποιήσεις αυτό που ξεκίνησες. Η Μοίρα όμως δεν σε άφησε να συνεχίσεις. Δεν σου έδωσε το χρόνο και την πολυτέλεια να ολοκληρώσεις αυτό που ονειρευόσουν για τη Ζάκυνθο.
Η πορεία σου, αν και συμβάδισε με μια μεγάλη γενικότερη Οικονομική Κρίση της Χώρας μας, ήταν τέτοια που κατόρθωσε να κληροδοτήσει σε όλους εμάς που μείναμε πίσω, μια μεγάλη υποχρέωση. Να συνεχίσουμε το όραμα σου. Να το κάνουμε ως φίλοι που πίστευαν σε εσένα και αυτό που ήθελες να φτιάξεις για την Πόλη μας.


Σε ευχαριστώ
Νικόλαος Τσουκαλάς

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο