Νέος πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού ο Διονύσιος Σέρρας

Μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων. Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο φιλόλογος Διονύσιος Σέρρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ., αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου με την επωνυμία «ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ & ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ, Σ.Α.» στην υπ’ αρ. 4/25-5-2021 συνεδρίασή του, πραγματοποίησε έκτακτες εκ του Καταστατικού του Αρχαιρεσίες, και Α) με την υπ’ αρ. 6/2021 απόφασή του, εξέλεξε κατά πλειοψηφία ως Πρόεδρο τον κ. Διονύσιο Ιωάν. Σέρρα, και Β) με την υπ’ αρ. 7/2021 απόφασή του εξέλεξε κατά πλειοψηφία ως Μέλη τους κ.κ.:


1) Α΄ Αντ/δρο, το Διονύσιο Αναστ. Φλεμοτόμο,
2) Β΄ Αντ/δρο, τον Ιωάννη Παν. Δραγώνα,
3) Γενικό Γραμματέα, τον Ευστάθιο-Διονύσιο Γεωργ. Γρώππα,
4) Ταμία, την Αγγελική Ιωάν. Σκανδάμη,
5) Ειδικό Γραμματέα, το Νικόλαο Δημ. Κεφαλληνό, και
6) Μέλος, την Ελένη Διον. Πυλαρινού».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Οκτωβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή ο τέως Πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και πρ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωάννης Παπαδάτος και στις 25/5/2021 ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Μουσείου.


Ο Διονύσης Σέρρας

Ο Διονύσης Σέρρας γεννήθηκε (1947) και ζει μόνιμα στη Ζάκυνθο. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1974-2003). Από το 1978 έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, μελετήματα, βιβλιογραφικές εργασίες και ανθολογίες ποιημάτων, ενώ από το 1995 συνεχίζει την έκδοση του ζακυνθινού περιοδικού «Επτανησιακά Φύλλα», πού είχε ιδρύσει (το 1945) και εξέδιδε ως τον θάνατο του ο ιστορικός και λογοτέχνης Ντίνος Κονόμος (1918-1990).

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο