Ύμνος εις ετήσια ανάμνηση Ελευθερίου Νιοτόπουλου | Γράφει ο Εμμανουήλ Βαρυπάτης

Της Ζακύνθου γόνος λαμπρός, ω θαυμάσιο τέκνο της φιλτάτης Πατρίς, ρόδο αμάραντο, μεταστάντα εις Κυρία των Αγγέλων, διαβαίνοντας τον κήπο των Αθανάτων, αναζητώντας στο μονοπάτι της ζωής την συγχώρεση Θεού και ανθρώπων, καταθέτοντας μήνυμα αγάπης –πνευματική διαθήκη προς δημιουργία όμορφου κόσμου ηθικά και αγγελικά πλασμένου.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Ζάκυνθος 24-05-2021


«ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ»

«Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα αυτά που σκεπτόμουν, αλλά σίγουρα θα σκεπτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι για αυτό που αξίζουν αλλά για αυτό που σημαίνουν.
Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φωτός.
Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμούνταν.
Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ζωγράφιζα με ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι και ένα τραγούδι του Σεράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στην Σελήνη. Θα πότιζα με τα δάκρυα μου τα τριαντάφυλλα, για να νιώσω τον πόνο από τα αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους.
Θεέ μου, αν είχα ένα κομμάτι ζωή…. Δεν θα άφηνα να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να πω στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ.
Στους ανθρώπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται.
Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά, αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει.
Στους γέρους θα έδειχνα ότι τον θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη.
Έμαθα τόσα πράγματα από σας, τους ανθρώπους…..
Έμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορυφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο που κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά.
Έμαθα πως όταν το νεογέννητο σφίγγει στην μικρή παλάμη του, για πρώτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλο από ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί.
Να λες πάντα αυτό που νιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι.
Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που θα σ΄ έβλεπα να κοιμάσαι, θα σ΄ αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο για να μπορέσω να γίνω ο φύλακας της ψυχή σου. Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα άκουγα την φωνή σου , θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη για να μπορέσω να τις ακούω ξανά και ξανά. Υπάρχει πάντα ένα αύριο και η ζωή δίνει και άλλες ευκαιρίες, για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει, αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνον το σήμερα , θα ήθελα να σου πω πόσο σ΄ αγαπώ και ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.
Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Γι΄ αυτό μη περιμένεις άλλο, κάντο σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ θα μετανιώσεις σίγουρα για την μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθυμία. Κρατά αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά, βρες χρόνο για να τους πεις «συγγνώμη», «συγχώρεσε με », «σε παρακαλώ», «σ΄ ευχαριστώ» και άλλα λόγια αγάπης που ξέρεις.
Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις, Ζήτα από τον Κύριο την δύναμή και την σοφία για να τις εκφράσεις. Δείξε στους φίλου σου τι σημαίνουν για σένα… »


Άξιο πολιτικό τέκνο της Ζακύνθου, Άξιος εστί πολιτικός άνδρας,
«Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΥΓΕΝΩΝ ΙΔΕΩΝ,
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΧΕΡΕΣΤΕΡΟ ΟΛΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΑΛΛ’ ΕΧΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.
ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝ, Η ΜΟΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΤΑΝ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΤΕ Η ΑΣΚΗΣΙΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΚΛΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΥΒΑΣ

«Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη»
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
«Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα»

ΜΕ ΑΓΑΠΗ Ο ΦΙΛΟΣ -ΣΥΝ-ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ
ΒΑΡΥΠΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο