Διαβάζοντας Δ. Σολωμό από το λόφο του Στράνη στον Εθνικό Κήπο: «μάγεμα η φύσις κι όνειρο» (ΦΩΤΟ)

Στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας, στο χώρο όπου βρίσκεται η προτομή του ποιητή Διονυσίου Σολωμού, το μεσημέρι της 19ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που οργάνωσε ο όμιλος για την UNESCO νομού Ζακύνθου με τίτλο: Διαβάζοντας Διονύσιο Σολωμό από το λόφο του Στράνη στον Εθνικό Κήπο: «μάγεμα η φύσις κι όνειρο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, η υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, η πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων Κατερίνα Δεμέτη, η Χριστίνα Τετράδη αντιπρόεδρος ΞΕΕ, ο Τάσος Λιάσκος πρόεδρος ΔΣ Πολεμικού Μουσείου και πολλοί άλλοι.


Στην εκδήλωση μίλησαν με θέμα το Διονύσιο Σολωμό οι Κώστας Βαρώτσος, γλύπτης και καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεράσιμος Ζώρας, καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Κεντρωτής, καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Γιοβάνα Λόξα ομαδική αναλύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια, πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO νομού Ζακύνθου. Ο διεθνώς καταξιωμένος μαντολινίστας Δημήτρης Μαρίνος συνόδευσε μουσικά την εκδήλωση.


Η παράλληλη εκδήλωση στο λόφο του Στράνη στη Ζάκυνθο που έχει προγραμματιστεί για την 21η Μαίου, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, και θα πραγματοποιηθεί κατά τους θερινούς μήνες, καθώς έργα ανάπλασης του χώρου έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο Ζακύνθου.
Η όλη δράση, τόσο στο λόφο του Στράνη όσο και στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και τη στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, σε συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο