Οικονομική ενίσχυση σε 9 αθλητικούς συλλόγους στο νησί μας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Όπως είχε ανακοινώσει και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τα αθλητικά σωματεία ενισχύονται οικονομικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσον αφορά τις μετακινήσεις τους αλλά και τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου αναλυτικά ενισχύονται οικονομικά τα ακόλουθα σωματεία.
«ΑΠΣ Ζάκυνθος – 5.000 ευρώ, Εθνικός Σκουλικάδου – 5.000 ευρώ, ΑΟ Τσιλιβή -5.000 ευρώ, ΑΓΕΖ – 2.000 ευρώ, ΑΝΟΖ – 2.000 ευρώ, Φιλόξενος Α.Σ. ΑΜΕΑ 2.000 ευρώ, Δόξα Πηγαδακίων – 2.000 ευρώ, ΖΕΥΣ – 1.500 ευρώ, ΖΑΟΑ – 1.000 ευρώ».
Να πούμε ότι αναλυτικά πρόκειται για την «Έγκριση Εξειδίκευσης πίστωσης για δαπάνη που αφορά στην επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».
Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά ότι στηρίζονται τα αθλητικά σωματεία για τις μετακινήσεις τους και άλλες υποχρεώσεις.
Αναλυτικά αναφέρεται ότι «Έχοντας υπόψη μεταξύ άλλων την υποχρέωση ενίσχυσης των Αθλητικών Σωματείων της Περιφέρειας μας προκειμένου να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας να αντλήσουν έσοδα λόγω των μέτρων για τον Covid 19, όπως τις μετακινήσεις για τη συμμετοχή τους σε αγώνες Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ολυμπιακών Αθλημάτων εισηγούμαστε την έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης για δαπάνη που αφορά στην Επιχορήγηση των Αθλητικών Σωματείων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη βάση της εφαρμογής του άρθρου 66 του Ν. 4735/ ΦΕΚ 197 / 2020».
Η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Αικατερίνη Μοθωναίου τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τα σωματεία ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και να ολοκληρώσουν χωρίς προβλήματα τη φετινή χρονιά.
«Με απόφαση Οικονομικής Επιτροπής είχε αποφασίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο να χορηγήσουμε 100.000 ευρώ στα σωματεία του Ιονίου προκειμένου να τους βοηθήσουμε όσον αφορά τις μετακινήσεις τους και εγκρίθηκε το σχέδιο μας στην Οικονομική Επιτροπή και χρηματοδοτούνται οι σύλλογοι σε όλο το Ιόνιο. Είναι η πρώτη φάση της κατανομής των 100.000 ευρώ και θα προσπαθήσουμε να βρούμε άλλο κονδύλι για να επιχορηγήσουμε εκ νέου τα αθλητικά σωματεία. Θέλουμε η Περιφέρεια να είναι κοντά τους».
Πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση για τα σωματεία και ειδικά αυτά που συμμετέχουν στις Εθνικές Κατηγορίες.