Στο 86% η πληρότητα σε Ζάκυνθο για βίλα με ιδιωτική πισίνα – Ενθαρρυντικά τα στοιχεία

Η ζήτηση για βίλες με πισίνα σε δημοφιλή ελληνικά νησιά όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος, είναι στα ύψη.

Πρόκειται για εντυπωσιακές πληρότητες έως και πάνω από 90% που καταγράφονται σε πολυτελείς κατοικίες με ιδιωτική πισίνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το cyclades24. Τουρίστες με οικονομική επιφάνεια επιλέγουν αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν υγειονομική ασφάλεια και ιδιωτικότητα.


Γιατί οι τουρίστες θέλουν αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν ιδιωτικότητα;
Η εικόνα φαίνεται πως είναι πολύ διαφορετική στην premium αγορά των πολυτελών κατοικιών με ιδιωτική πισίνα, την ώρα που τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αναζητούν κρατήσεις για το καλοκαίρι. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τη φετινή χρονιά όπως και το 2020, οι περισσότεροι τουρίστες φαίνεται πως θα επιλέξουν κυρίως αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν ιδιωτικότητα ώστε να μην έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες φιλοξενίας ακινήτων που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/ και με σήμα του Ε.Ο.Τ και αφορούν αποκλειστικά βίλες με ιδιωτική πισίνα (σε Μύκονο και Σαντορίνη) ή με κοινόχρηστη πισίνα (στην υπόλοιπη Ελλάδα), τα δεδομένα είναι πολύ ενθαρρυντικά όσο αφορά στις πληρότητες που καταγράφονται για το καλοκαίρι του 2021.

Στα ύψη η ζήτηση στους τοπ καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα
Η πληρότητα στο νησί των ανέμων για ιδιωτική βίλα με ιδιωτική πισίνα (με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή) αγγίζει το 85% για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ υπάρχουν χρονικά διαστήματα εντός των καλοκαιριών μηνών κατά τα οποία η πληρότητα αγγίζει το 99%. Στη Σαντορίνη, η πληρότητα κυμαίνεται από 90% έως 96% για το σύνολο των καλοκαιρινών μηνών (Ιούνιο – Αύγουστο). Στη Σκιάθο η πληρότητα κυμαίνεται από 94% έως 97%, στη Σκόπελο από 88% έως 94%, στην Πάρο από 87% έως 91%, στη Ζάκυνθο αγγίζει το 86% και στα Χανιά από 86% έως 89% για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται στο cyclades24, οι εντυπωσιακές πληρότητες δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες, διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, ξενώνες ή/και πανσιόν, αλλά ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες με ιδιωτική ή/και κοινόχρηστη πισίνα. Πρόκειται για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν στοχεύουν στα μέσα εισοδήματα αλλά σε ταξιδιώτες – τουρίστες τόσο εγχώριους, όσο και αλλοδαπούς που διαθέτουν οικονομική άνεση. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως οι εν λόγω πληρότητες δεν αποτελούν «κλειδωμένες» κρατήσεις, αλλά καταγράφουν μια επιθυμία, μια τάση των τουριστών για το καλοκαίρι του 2021 στους top διεθνείς καλοκαιρινούς προορισμούς που διαθέτει η χώρα μας
Πηγή: iefimerida.gr