Απώλειες δισεκατομμυρίων για τη Lufthansa | Επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του στόλου της

Καθ’ οδόν εξόδου από την πανδημία η Lufthansa, ο γερμανικός αερομεταφορέας, έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του. Μετά από νέες απώλειες δισεκατομμυρίων το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, ο πιο ισχυρός οικονομικά όμιλος αεροπορικών μεταφορών στην Ευρώπη μείωσε τις προσδοκίες του για σταδιακή αποκατάσταση των πτήσεων και μεταφορών με το αεροπλάνο.
Βέβαια, οι μάνατζερ εναποθέτουν μέρος της ελπίδας τους σε μια ευρωπαϊκή λύση σχετικά με το πώς θα αντιμετωπιστούν οι εμβολιασμένοι επιβάτες από την Ευρώπη κι άλλες χώρες, όπως γράφει η DW.

Ωστόσο την ίδια στιγμή η Lufthansa, επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του στόλου του, με μια μεγάλη παραγγελία για νέα αεροσκάφη με υψηλό κόστος και οικονομικά καύσιμα, που αντικαθιστούν παλαιότερους τύπους σε κοντινές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Ως αποτέλεσμα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Deutsche Lufthansa AG αποφάσισε να αγοράσει δέκα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων: πέντε Airbus A350-900s και πέντε Boeing B787-9. Το εποπτικό συμβούλιο ενέκρινε την αγορά χθες. Αυτά τα αεροσκάφη θα λειτουργούν υπό την Lufthansa Airline και θα ενισχύσουν την premium προσφορά 5 αστέρων της βασικής μάρκας του Ομίλου.


Στο πλαίσιο του μακροχρόνιου προγράμματος ανανέωσης του στόλου, συνολικά 175 νέα αεροσκάφη θα παραδοθούν στις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa αυτήν τη δεκαετία.

Πηγή:moneytourism.gr