Σύμφωνα με τη «The SUN» – Παραμένει στις «κόκκινες» χώρες η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες

Πιθανό το ενδεχόμενο να γίνονται τα τουριστικά ταξίδια από Ελλάδα προς Βρετανία με υποχρεωτική καραντίνα, παρά τη μείωση κρουσμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun
Οι βρετανοί τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε αυστηρή καραντίνα κατά την επιστροφή τους, παρά τα μειωμένα κρούσματα και το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού στην χώρα μας. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να ισχύσει και για την Ισπανία, όπως αναφέρει και η Βρετανία.
Στο σύστημα των «κόκκινων» χωρών (αυτές που κρινόνται επικίνδυνες λόγω υψηλής διασποράς Covid) και των «πράσινων» χωρών (αυτές που δεν απαιτείται καραντίνα πριν ή μετά το ταξίδι, αλλά μόνο αρνητικό τεστ/πιστοποιητικό εμβολιασμού), που αναμένεται να ανακοινώσει η η βρετανική κυβέρνηση για τους εμβολιασθέντες που θέλουν να ταξιδέψουν εκτός της χώρας, η Ελλάδα παραμένει στο κόκκινο.

Οι φήμες αναφέρουν πως το «πράσινο» έχουν κερδίσει μόνο το Γιβραλτάρ και οι Μάλτα, Ισραήλ, Ισλανδία. Η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελλάδα φαίνεται πως απέχουν μερικές εβδομάδες από το να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς.
Η Πορτογαλία επίσης, λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμών της, φαίνεται πως είναι αρκετά πιθανό να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα, η οποία αναμένεται να αποκαλυφθεί την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή.


Από τη στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό των μόνιμων κατοίκων νησιών των Κυκλάδων, των ακριτικών νησιών και της Κρήτης έχει εμβολιαστεί, είναι αρκετά πιθανό να βρεθεί και η χώρα μας στην «πράσινη» λίστα της Μεγάλης Βρετανίας, από την ερχόμενη εβδομάδα, ή έστω και την πρώτη της επικαιροποίηση.

Πηγή:news247.gr