ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ | Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου ευλόγησε τους πιστούς με τον Εσταυρωμένο – Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του Μώλου

Πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος ευλόγησε τους πιστούς στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Φέτος λόγω των μέτρων δεν έγινε λιτάνευση του Εσταυρωμένου στην πόλη.


Στις 2 μ.μ., ο Εσταυρωμένος εξήλθε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Μόλου, κατά στο ζακυνθινό τυπικό, υπό τους ήχους του “Ίνα τι” από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου.

Πρόκειται για ένα από τα μοναδικά έθιμα του Μεγαλοβδόμαδου, καθώς πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν τελείται ανάλογη ακολουθία και θρησκευτική τελετή.

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, το ΙΟΝΙΑΝ θα μεταδώσει ζωντανά τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης. Θα μεταφέρει μέσα από τη συχνότητά του σε όλους τους τηλεθεατές της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου, αλλά και διαδικτυακά στους απανταχού Χριστιανούς, εικόνες κατάνυξης από τις ιερές τελετές και τα έθιμα της Ζακύνθου.

Οι μεταδόσεις θα γίνουν και διαδικτυακά: α) μέσω του καναλιού του ΙΟΝΙΑΝ στο youtube: ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL, β) μέσω της σελίδας του ΙΟΝΙΑΝ στο Facebook: Ionian Channel, γ) μέσω της σελίδας της ΗΜΕΡΑΣ στο Facebook «Εφημερίδα Ημέρα – Imera newspaper» και δ) μέσω WEB TV: www.ioniantv.gr.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Μ. Παρασκευή | Ακολουθία Επιταφίου Θρήνου – Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, 6:00μ.μ.
Μ. Σάββατο | Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου, (Gloria) – Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, 8:00π.μ.
Μ. Σάββατο | Ακολουθία της Αναστάσεως – Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Ξένων Ζακύνθου, 8:15μ.μ.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο