Ο Δ. Ράφτης για τον Λευτέρη Πετρούνια – «Θα έπρεπε να έχει εξασφαλισμένη παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Δημήτρης Ράφτης που έχει καταγωγή από το νησί μας για το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που διεξήχθη στη Βασιλεία της Ελβετίας.
Ο Ζακυνθινός προπονητής αρχικά τόνισε ότι: «Δεν υπήρχε θέμα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Όταν ο Λευτέρης είναι καλά, δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποιον από τους αντιπάλους που είχε. Αυτός ο αγώνας ήταν μια πρόβα για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά, όπου θα χρειαστούμε τη νίκη με ένα ανάλογα υψηλό σκορ. Πήραμε τον βαθμό που θέλαμε, τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό, πράγμα που μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους»
Μάλιστα ο κ. Ράφτης τόνισε ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό που ο αθλητής του μετά από ένα τόσο σοβαρό χειρουργείο και μεγάλη αγωνιστική αποχή να καταφέρνει να κάνει μια τέτοια επίδοση.
«Είναι σπάνιο φαινόμενο ένας αθλητής, μετά από μια τόσο βαριά χειρουργική επέμβαση, αλλά και μετά από μεγάλη αγωνιστική αποχή λόγω και της πανδημίας, να δείχνει ξανά τον καλύτερο εαυτό του. Μόνο γι’ αυτό, θα έπρεπε να του πουν «περάστε» και να έχει εξασφαλισμένη παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όποτε κι αν γίνει το τελευταίο προ-Ολυμπιακό, πάντως, ο Λευτέρης θα δείξει πραγματικά πόσο ανταγωνιστικός είναι»
Μάλιστα εν συνεχεία ο κ. Ράφτης σχολίασε και γενικά τις προσπάθειες των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών που προσπάθησαν για το καλύτερο, έχοντας περάσει δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας λόγω της πανδημίας.
Όπως είπε μάλιστα: «Ως αγωνιστικό επίπεδο δεν απέχουμε πολύ από τους κορυφαίους, αλλά μας λείπει μία πολύ καλή, σύγχρονη προετοιμασία. Τα πάντα πραγματοποιούνται με οργανωμένη δουλειά και μεθοδικότητα, που είναι και το κύριο όπλο για έναν αθλητή».
Ο Δημήτρης Ράφτης μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια επικεντρώνονται στο Προ Ολυμπιακό Τουρνουά, όπου καλούνται να πετύχουν μια επίδοση ίση ή μεγαλύτερη από 15.333 βαθμούς για να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και να βρεθεί σε άλλη μια μεγάλη πρόκληση για την καριέρα του αλλά και για τη χώρα μας.

Οι δηλώσεις είναι από το zougla.gr