«Για καιρό ανεχθήκαμε την υστερική, υπερφίαλη συμπεριφορά του, μετά την αποτυχία του στις εκλογές» | Νέα σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για Στ. Κοντονή

Μία ακόμα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ζακύνθου για τον Στ. Κοντονή μετά τα «πυρά» που εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κατά του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την κατάθεσή του στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται μετά τις καταγγελίες του για τη θεσμοθέτηση κάποιων διατάξεων στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Ο κ. Κοντονής κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εσπευσμένη ψήφιση του νομοθετήματος των κωδίκων, αφήνοντας αιχμές για ευνοϊκή κατάληξη εκκρεμών υποθέσεων που τότε ήταν στα χέρια της Δικαιοσύνης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ζακύνθου επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για «εκδούλευση ενός χολωμένου πρώην, προς την ΝΔ για τον αποπροσανατολισμό των πολιτών με ψέματα και παραπληροφόρηση περί των κωδίκων, για αλλαγή ατζέντας και για να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι δήθεν καλύπτει την δωροδοκία/διαπλοκή».

Η ανακοίνωση

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ

Για μια ακόμα φορά παρακολουθούμε χωρίς έκπληξη είναι η αλήθεια, τον κατήφορο του πρώην συν/φου και πρ. βουλευτή του νησιού μας Σταύρου Κοντονή στην προσπάθειά του να πλήξει και να αποδομήσει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε μια περίοδο που οι πολίτες της χώρας βιώνουν την φτώχεια και την κατάρρευση του ΕΣΥ, λόγω της πανδημίας και της κυβερνητικής πολιτικής.

Για καιρό ανεχθήκαμε την υστερική, υπερφίαλη συμπεριφορά του, μετά την αποτυχία του στις εκλογές του ‘19, όσο και την αμετροέπειά του, να εγκαταλείψει στην τύχη τους, χωρίς ένα ευχαριστώ, ψηφοφόρους, φίλους και συν/φους, που τον τίμησαν με τον αγώνα και την ψήφο τους, σε τρείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Η τακτική του μετά την καταδικαστική απόφαση της ΧΑ αμαυρώνει την ιστορική νίκη του δημοκρατικού κόσμου ενάντια στο φασισμό και αποτελεί όνειδος στη αριστερή μας συνείδηση. Πού άραγε αποσκοπούσαν οι καταγγελίες του την συγκεκριμένη χρονική στιγμή;

Η πρόσφατη κλήση του από τις εισαγγελικές αρχές, μετά τυμπανοκρουσιών και δελτίων τύπου, είναι το αδιάψευστο κριτήριο της εκδούλευσης ενός χολωμένου πρώην, προς την ΝΔ για τον αποπροσανατολισμό των πολιτών με ψέματα και παραπληροφόρηση περί των κωδίκων, για αλλαγή ατζέντας και για να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι δήθεν καλύπτει την δωροδοκία/διαπλοκή.

Στην συνείδηση των αριστερών, προοδευτικών ανθρώπων του νησιού, θα αποτυπωθεί σαν μία «πρώην» σκοτεινή παρένθεση, ιδιοτελούς προσωπικότητας. Γιατί τα τάλαρα της προδοσίας είναι βαρύ φορτίο, και το κοινό που πια απευθύνεται ο κος Κοντονής, θα γνωρίζει ότι ο Ιούδας όσο και αν προσκυνάει υπέροχα, δεν παύει να είναι Ιούδας.