ΑΝΑΣΑ: Πότε και πώς θα επιχορηγηθούν οι επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων;

Το πότε και πώς θα επιχορηγηθούν οι επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ερωτά την Περιφερειάρχη ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπουλου, ο επικεφαλής της “ΑΝΑΣΑ” Θεόδωρος Γαλιατσάτος με Επερώτηση που εισαγάγει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο κ. Γαλιατσάτος ζητά ενημέρωση για τότε θα δοθεί η πολύτιμη αυτή βοήθεια και πώς θα ενεργοποιηθούν τα πρόσθετα 16 εκατομμύρια για τα οποία υπάρχει σχετική δέσμευση.
Ειδικότερα απευθυνόμενος προς την Περιφερειάρχη αναφέρει “τον περασμένο Οκτώβριο εξελίχθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων προκειμένου να επιχορηγηθούν από το διατιθέμενο προς τούτο ποσόν των 14 εκατό. ευρώ από πόρους του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ της ΠΙΝ.
Η επιχορήγηση ήταν μια στήριξη λόγω απωλειών εισοδήματος εξ αιτίας της υγειονομικής κρίσης και των lock down.
Ως γνωστόν στην πρόσκληση απήντησαν 7.156 επιχειρήσεις των νησιών μας.
Κατέστη προφανές ότι, λόγω της έλλειψης προηγούμενης διαβούλευσης και του κάκιστου σχεδιασμού, δεν υπήρχε δυνατότητα κάλυψης των αιτούντων παρά μόνον σε ποσοστό λιγότερο από 10%.
Η κ. περιφερειάρχης σε δηλώσεις της υποσχέθηκε αφ’ ενός ταχεία διεκπεραίωση και αφ’ ετέρου ενίσχυση του αρχικού ποσού με πρόσθετο ποσόν 16 εκατομ. ευρώ.
Σήμερα, επτά μήνες μετά, ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιευθεί για την βοήθεια στις επιχειρήσεις αυτές από το συγκεκριμένο πρόγραμμα”.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο