Τριάντα Χρόνια από το θάνατο του Δ. Λάγιου | Φόρος τιμής σε ένα μεγάλο καλλιτέχνη

Τη μνήμη του σπουδαίου ζακυνθινού μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Λάγιου για τα τριάντα χρόνια από το θάνατό του σε ηλικία μόλις 39 ετών, τίμησαν χθες Κυριακή 11 Απριλίου, ακριβώς την ώρα που άφησε την τελευταία του πνοή στις 16.20 το 1991, σε μια απλή τελετή, λόγω των μέτρων που επικρατούν, οι αρχές του τόπου και φίλοι του μεγάλου δημιουργού.

Η σεμνή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο, στην ομώνυμη πλατεία Λάγιου στην περιοχή του ΕΟΤ, με πρωτοβουλία του προέδρου της Χορωδίας Ζακύνθου «Η Φανερωμένη» και εκπροσώπου της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου, Διονύση Νικολόπουλου, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου
Στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Σεβαστιάδης (ο οποίος όταν ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού βοήθησε πολύ να αλλάξει όψη και να συντηρηθεί το μνημείο), ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Πόλης, Κων/νος Πέττας και η Πρόεδρος του Συλλογου Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος», Στέλλα Κωστή.


Από πλευράς δημοτικής αρχής δεν υπήρξε καμιά επίσημη εκπροσώπηση καθώς Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αγγ. Σεβαστιάδης προσήλθε αυτοβούλως ανεξάρτητου ιδιότητας και εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό του, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν τραγούδια που συνέθεσε ο αείμνηστος Δημήτρης Λάγιος, τα οποία εκτέλεσαν μουσικοί και τραγουδιστές από διάφορα μουσικά σχήματα του νησιού.
Συγκεκριμένα, ακούστηκε η γνωστή “Βαρκαρόλα (ορχηστρικό)” η Αγνώριστη και η Γαλήνη σε ποίηση Δ.Σολωμού και “Ο Φιλόπατρις” σε ποίηση Ανδρέα Κάλβου.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο