Νοτοπούλου – Αυλωνίτης | «Ξεπουλάνε με διαδικασίες fast track τη διάσημη παραλία του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο»

Με κοινή ανακοίνωση η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κ.Νοτοπούλου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Α. Αυλωνίτης, στηρίζουν την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου (απαιτεί από την κυβέρνηση την αλλαγή της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης και την διασφάλιση πλειοψηφικής συμμετοχής του Δήμου στο υπο διαμόρφωση σχήμα).

Επίσης, μιλούν για ξεπούλημα με διαδικασίες fast track της διάσημης παραλίας του Ναυαγίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ βρέθηκε η παγκοσμίου φήμης παραλία του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο. Κατά τη συνήθη τακτική της η κυβέρνηση, ακολουθώντας διαδικασίες fast-track και ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ξεπουλά ένα τοπόσημο του νησιού.

Στο σχέδιο νόμου, που διέρρευσε το Υπουργείο τουρισμού, η διαφαινόμενη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με διάρκεια ενενήντα εννέα ( 99) ετών και με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο, σκοπό έχει την “διαχείριση, διοίκηση και εκμετάλλευση”, αλλά κυρίως και εν τέλει την ουσιαστική παραχώρηση (σε ποιον άραγε) της παραλίας του Ναυαγίου.
Η κυβέρνηση της ΝΔ στερεί από τους τοπικούς φορείς και από τον Δήμο, τη δυνατότητα συμμετοχής στην υπο ίδρυση ανώνυμη εταιρία, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο οριζόμενο από τον υπουργό τουρισμού, διακοσμητικό διοικητικό σύμβουλο και με έδρα της εταιρείας…. στην Αθήνα.

Το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση (2/4) και την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, απαιτεί από την κυβέρνηση την αλλαγή της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης και την διασφάλιση πλειοψηφικής συμμετοχής του Δήμου στο υπο διαμόρφωση σχήμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στην περίπτωση της τουριστικής ανάδειξης του Ναυαγίου της Ζακύνθου, δεν δείχνει μόνον το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της, φανερώνει και το στόχο της να εξυπηρετήσει σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να εκμεταλλευτούν το τεράστιας τουριστικής αξίας αξιοθέατο.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να παραμερίσει και να αγνοήσει τη σημερινή έλλειψη της λαϊκής νομιμοποίησης ως προς το εγχείρημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα στηρίξει στο κοινοβούλιο τη θέση του Δήμου Ζακύνθου, όπως αυτή εκφράζεται στην πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Διεκδικούμε δίκαιη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της Ζακύνθου».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο