Ένωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου | «Καλούνται οι γονείς να ασκήσουν καθήκοντα υγειονομικού προσωπικού»

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου εκφράζει τις αγωνίες του, αλλά και τις αμφιβολίες του για τα νέα μέτρα επανέναρξης των μαθημάτων στις τάξεις του Λυκείου και κάνουν τις δικές τους προτάσεις.

Η ανακοίνωση:


Το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου για άλλη μία φορά, ακούει με προσοχή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το πιθανό άνοιγμα των σχολείων.

Η ανησυχία των γονέων είναι έκδηλη αφού για να συμμετέχει ένας μαθητής στην εκπαιδευτική διαδικασία θα πρέπει να κάνει self-test στο σπίτι του, με ότι αυτό συνεπάγεται, και να παρουσιάζεται η σχετική υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα. Στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» καλούνται οι γονείς να ασκήσουν καθήκοντα υγειονομικού προσωπικού, προκείμενου να μην προσληφθεί το κατάλληλο προσωπικό στα σχολεία.

Παρά το ιδιαίτερα επιβαρυμένο ιικό φορτίο, κανένας λόγος δεν γίνεται για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στο χώρο του κάθε σχολείου, για την μείωση των μαθητών ανά τμήμα ή για την θερμομέτρηση των μαθητών κατά την προσέλευση τους στο σχολείο.

Εμείς οι γονείς, απαιτούμε να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικους, καθώς και τις οικογένειες τους. Καλούμε τους αρμόδιους, με υπευθυνότητα, να δημιουργήσουν ένα δίκτυο προστασίας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ακούγοντας τα αιτήματα μας.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Διονύσιος Γεωργάνος

Η Γραμματέας
Δήμητρα Μάργαρη