Βόμβα Κουτσογιάννη: Εφυγε από την παράταξη του Δημάρχου

Την ανεξάρτητη οδό διάλεξε ο Δημήτρης Κουτσογιάννης, πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του νυν δημάρχου Νικήτα Αρετάκη.
Η απόφαση του έρχεται λίγους μήνες μετά την παραίτηση του από την θέση του επικεφαλής καθαριότητας αλλά και του Αντιδημάρχου.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική παράταξη ξεκίνησε τη θητεία της με τους Δημήτρη Κουτσιογιάννη, Ανδρέα Μαρινάκη, Χαράλαμπο Βαρβαρίγο, Βασιλική Καψαμπέλη, Σταύρο Κακολύρη, Ευάγγελο Σεβαστιάδη και Βασίλη Πρασσά.
Τα πρώτα σύννεφα ήρθαν από τις διαφωνίες του δημάρχου με τους δικούς του ανθρώπους αφού συνεχώς επαναλάμβανε (ακόμη και πρόσφατα) ότι η εκλογή ήταν προσωπική του υπόθεση και όλοι βγήκαν λόγω της αναγνωρισιμότητας του προσώπου του. Στην πορεία προέκυψε η παραίτηση Β. Πρασσά και η αντικατάσταση του από τον Νικήτα Σπίνο.
Αγγ. Σεβαστιαδης, Ανδ. Μαρινάκης, Χ. Βαρβαρίγος και Δ. Κουτσογιάννης είτε παραιτήθηκαν είτε σύντομα καταργήθηκαν από τον δημαρχο από τις θέσεις αντιδημάρχων αλλά και από νευραλγικές υπεύθυνες θέσεις οργανισμών.
Η πολιτική του δημάρχου προφανώς αφορά συνεργασίες με «ικανότερους» από τους δικούς του, αφού ήδη έχει προχωρήσει σε ορισμούς αντιδημαρχων από συμβούλους παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο μόνος που ξεκαθάρισε με παρρησία την θέση του ήταν ο Β. Πρασσάς. Όμως παραιτήθηκε χωρίς να ξανασκεφτεί τους ψηφοφόρους που τον εξέλεξαν. Όλοι οι άλλοι, αν και πικραμένοι, παραμένουν στην παράταξη του Δημάρχου.
Κεραυνός που αλλάζει το σκηνικό, η πολιτική απόφαση του Δημήτρη Κουτσογιαννη να ανεξαρτητοποιηθεί και όχι να οδηγηθεί σε παραίτηση που θα άδειαζε την γωνία και θα οδηγούσε επιλαχόντες (βλέπε Σπίνο) στα έδρανα του συμβουλίου. Προφανώς η λειτουργία της δημοτικής αρχής ως «αρχή ενός άνδρα» δεν τον εξέφραζε στο ελάχιστο και τον οδήγησε στην παραίτησή του.
Σίγουρα η κίνηση Κουτσογιάννη θα προβληματίσει ιδιαίτερα και τους μέχρι σήμερα διαφωνούντες.
Οι εξελίξεις θα είναι περίεργες και πρωτοφανεις.
Η απλή αναλογική βέβαια κρατάει τους δημάρχους στις θέσεις τους. Και οι γέφυρες με την αντιπολίτευση πάντα θα είναι σε πρώτη γραμμή
Όσο για τον Δημήτρη Κουτσογιαννη είναι ένας νέος άνθρωπος, χαίρει ιδιαίτερης κοινωνικής εκτίμησης και μόνο καλά είχαν να πουν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του το διάστημα που του δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί με τα κοινά.