Οι διακοπές τουριστών από τη Βρετανία – Θα επιτρέπονται μόνο σε πράσινους προορισμούς

p

Οι διακοπές των τουριστών από την Βρετανία, θα είναι εφικτές μόνο σε πράσινους προορισμούς, εν τοις πράγμασι, καθώς οι προϋποθέσεις και οι απαιτήσεις για ταξίδια σε πορτοκαλί και πολύ περισσότερο σε κόκκινους προορισμούς, τα καθιστούν πολύ δύσκολα.


Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson, η ευθύνη πλέον “μετατίθεται” στους προορισμούς για να διαχειριστούν οι ίδιοι τα ζητούμενα των Άγγλων.

Όπως είπε ο Chief Medical Advisor, που συνόδευε τον κ. Johnson χθες στις δηλώσεις – και είχε προαναγγείλει ο Paul Charles-, το σύστημα φωτεινού σηματοδότη στη Βρετανία, θα συνυπολογίζει τα κρούσματα, τις μεταλλάξεις, την πορεία του εμβολιασμού και την κατάσταση του υγειονομικού συστήματος.

Επίσης σαφής ήταν και η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς σε διμερείς συμφωνίες, καθώς και η δήλωση του ότι οι περισσότεροι δημοφιλείς προορισμοί έχουν ανησυχητικά υψηλά ιικά φορτία, αλλά υπάρχει, όπως είπε, πολύς χρόνος μέχρι τις 17 Μαϊου.

Όπως είπε ο Boris Johnson η ημερομηνία 17/05 παραμένει αυτή τη στιγμή ως ημερομηνία έναρξης ταξιδιών στη Βρετανία, αλλά μόνο εάν τα στοιχεία επιτρέψουν την εξέλιξη αυτή.

‘Οπερ σημαίνει ότι όσο οι δημοφιλείς προορισμοί δεν διαχειρίζονται τον ιό (όπως οι ίδιοι οι Άγγλοι το 2020) τόσο η ημερομηνία αυτή θα μετατίθεται στο μέλλον.

Εν αντιθέσει με πέρυσι οι προορισμοί οι οποίοι θα είναι χαρακτηρισμένοι “πορτοκαλί”, μάλλον δεν θα έχουν καμία τύχη να προτιμηθούν από τους Άγγλους τουρίστες, αφού τα προαπαιτούμενα για να ταξιδέψει κάποιος εκεί θα είναι πολλά.

Το διάγραμμα από την Telegraph δίνει τις λεπτομέρειες για τις απαιτήσεις ταξιδιών σε κάθε χρωματική κατηγορία, με όσα είναι γνωστά έως τώρα.

Σύμφωνα με την Telegraph, “οι εμβολιασμένοι από τη Βρετανία θα μπορούσαν να αποφύγουν τις δοκιμές Covid και την ανάγκη καραντίνας από πορτοκαλί χώρες, σύμφωνα με την ενημέρωση της κυβέρνησης για την επισκόπηση της για τα παγκόσμια ταξίδια.

Πηγή:money-tourism.gr