Έτσι δεν θα πάμε πουθενά

onmed

Δυστυχώς η πανδημία συνεχίζει να μας δείχνει το κακό της πρόσωπο. Δεν έχει ούτε ψυχή, ούτε καρδιά ούτε φυσικά νόηση. Κινείται ελεύθερα στη φύση και εισβάλει εκεί που εμείς της δίνουμε χώρο με τις συμπεριφορές μας. Κατανοητή η κόπωση το άγχος, το στρες από την κλεισούρα, η οικονομική ανασφάλεια, η πίκρα να βλέπουμε τα μαγαζιά μας, τις επιχειρήσεις μας κλειστές, τις ζωές μας κλεισμένες σε τέσσερις τοίχους. Αλλά ρωτάω τι άλλο μπορεί να γίνει; Ίσως θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες ελαφρύνσεις των μέτρων, όπως και γίνονται, όμως με μέτρο, αυστηρή τήρηση κανόνων και φυσικά με ρίσκο. Αυτός ο κορωνοϊός δεν ήταν γνωστός καθόλου στους επιστήμονες πριν ένα χρόνο. Ήξεραν κάποιους άλλους κορωνοϊούς και πήγαιναν στην αρχή ψαχτά και με πολλές αμφιβολίες και ερωτήματα για να δώσουν απαντήσεις. Τώρα δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση με πέρυσι. Έχουμε πολύ περισσότερες γνώσεις, κάποια φάρμακα αποτελεσματικά σε έναν βαθμό και κυρίως τα εμβόλια. Όλα αυτά συνεχώς εξελίσσονται και βελτιώνονται, όμως και ο ιός μεταλλάσσεται και όλες οι λύσεις αυτές δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε όλους. Ο ιός μας εκπλήσσει συνεχώς, τα φάρμακα και τα εμβόλια δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα ή την ίδια αντίδραση σε όλους και εξ’ αυτού γεννιούνται ανησυχίες και αμφισβητήσεις.
Όμως ας το παραδεχτούμε η επιστήμη έτρεξε πολύ γρήγορα όσο καμία άλλη φορά ως τώρα, τα όπλα μας όλο και βελτιώνονται, ακόμη και τα τεστ έχουν απλοποιηθεί, είναι όπλα και αυτά. Επομένως είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο και θα έπρεπε μαζί με τη δυσφορία και την κόπωση να κυριαρχεί και ένα αίσθημα αισιοδοξίας. Για να πάμε στην επόμενη ημέρα που όλοι το θέλουμε και τόσο ανάγκη το έχουμε, πρέπει να δείξουμε υπομονή και σύνεση στις δημόσιες συμπεριφορές μας, τήρηση των βασικών ,μάσκα αποστάσεις όχι άσκοπους συνωστισμούς, ακόμη και εκεί που δεν γίνεται αλλιώς, μεγάλη προσοχή και φυσικά εμβολιασμούς. Υπάρχουν αρκετοί, στο διαδίκτυο κυρίως, που σπέρνουν μόνο φόβο για όλα, τώρα κυρίως για τα εμβόλια. Είναι οι ίδιοι συνήθως που αρνούνταν τον κορωνοϊό ότι υπάρχει, μετά πολέμησαν τα μέτρα τα sms τις μάσκες, όλα, τώρα και τα εμβόλια. Δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα με αυτούς. Όμως τη ζημιά με την επιμονή τους την κάνουν.
Τις περισσότερες φορές μεταδίδουν πράγματα που δεν ισχύουν, που δεν έχουν διασταυρωθεί ή που δεν έχουν επιστημονική εγκυρότητα, συνήθως μεμονωμένα γεγονότα και περιστατικά, απλά για να ικανοποιήσουν τις εμμονές τους. Υπομονή υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα και αυτά. , Όμως η χώρα και η κοινωνία πρέπει να βγουν από αυτή την κατάσταση, η οικονομία να ανασάνει, η τουριστική περίοδος να μην χαθεί. Ο τουρισμός θα πάει καλύτερα μόνον αν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι πολύ καλή, αυτά κοιτάζουν οι ξένες κυβερνήσεις κυρίως η Αγγλική για να δώσουν το πράσινο φως. Επομένως για να πάμε στην επόμενη ημέρα χρειάζεται προσοχή, τεστ, εμβόλια. Έτσι θα πάμε σιγά σιγά σε περισσότερα ανοίγματα της αγοράς και με καλοκαίρι που θα έχει απ’ όλα. Με τα μυαλά αυτών που δεν πιστεύουν σε τίποτα, που προτάσσουν τον εγωισμό τους, το ποτό τους και την διασκέδαση τους μέσα από κρυφά πάρτι, δεν θα πάμε τελικά πουθενά. Τώρα και τα πισωγυρίσματα της επιτροπής των ειδικών και της κυβέρνησης, κάτι που είναι συχνό, όπως έγινε την Παρασκευή με το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, στέλνει κακό μήνυμα και τρέφει την αμφισβήτηση.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο